Tutuklanan HEDEPLİ 2 Belediye Başkanı Tekrar Göreve İade Edildi!

Tutuklanan HEDEPLİ 2 Belediye Başkanı Tekrar Göreve İade Edildi!

Yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla eylül ayında gözaltına alınıp serbest bırakılan belediye eş başkanları tekrar göreve iade edildi.

Ağrı'nın Patnos ilçesinde "ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandıktan sonra eylül ayında tahliye edilen Patnos Belediye Eşbaşkanları HEDEP'li Emrah Kılıç ve Müşerref Geçer, görevlerine iade edildi.

Bugün görevlerine yeniden başlayan Kılınç ve Geçer, belediye binasında basın toplantısı düzenledi.

'SİYASAL BİR SÜREÇ OLDUĞU AŞİKAR'

Emrah Kılıç, tutuklama süreci ve göreve iade sürecini şöyle açıkladı:

"Çok ciddi anlamda hukuksuzluğun yaşandığı, haksızlığın yapıldığı bir süreç yaşadık. 8 Haziran tarihinde hiçbir yere gitme ve kaçma konusu söz konusu değildir. Sabah saatlerinde hepimiz gözaltına alındık ve bütün ulusal kanallara servis edildi. Ardından bir tutuklama süreci yaşadık. Aslında bu dosyanın içeriğinde neler olduğunu ve neden olduğunu kamuoyuna paylaşmak istiyorum, 2019 yılında Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden birini devraldık ve bu süreçte belediyeye kaynak temin edebilmek için kaynak yaratabilmek için belediyede bize ait olan asfalt plentini kiraya verdik. Kira sözleşmesi imzalandıktan sonra orada yapılan bakım ve onarım süreci esnasında emekçi bir arkadaşımız ne yazık ki iş kazası sonucu hayatını kaybetti. Ardından açılan soruşturma ile iş kazasından dolayı açılan soruşturma devam etti. İlgili firma taahhütlerini yerine getirmedi ve orada asfalt üretimi yapamadıkları için kira sözleşmesi tarafımıza tek taraflı feshedildi. Kira sözleşmesinde ve yapılan ihale sürecinde tek bir lira dahi para alışverişimiz olmadı, bir gram asfalt dahi olmadığı bir süreçte ne yazık ki bize haksız ithamda bulunuldu. Herhangi bir asfalt üretiminin gerçekleştirilmediği bir kira sözleşmesini ve tek taraflı feshetmiş olmamıza rağmen ihaleye fesat suçu gibi gösterilip bir karalama bir yıpratma süreci yaşadık. Asıl bu sürecin siyasi bir süreç olduğu aşikardır.’’

hedep-agri.png Belediye Eş Başkanları

'KARALAMAYA YÖNELİK BİR SÜREÇTİ'

Kendilerinin belediyede olamasa bile mesai arkadaşlarının üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdiklerini kaydeden Kılıç, "Eğer ki 2019'da olmuş bir ihalede bir problem varsa neden 2023 Haziran ayına kadar beklettiniz. Madem ki beklediniz seçimlere çok az bir süre kalmıştı seçimlere kadar bekleseydiniz, varsa bir suçumuz mahkeme eğer gerçekten bizi suçlu bulsaydı cezamız kesilirdi ve biz gider bu cezayı çekerdik. Süreç tamamen siyasi ve bizleri yıpratmaya şahsımıza partimizi yıpratmaya ve karalamaya yönelik bir süreçti. Bugün itibariyle bu sürecin boşa çıktığı, cezaevinden de tahliye olduk ve alıkonulan görevimize bugün itibariyle geldik. Görevimizin başındayız" diye konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.