Uludere’de Çilek Hasat Şenliği Yapıldı

Uludere’de Çilek Hasat Şenliği Yapıldı

Uludere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri çilek tarlasında çocuklar ile birlikte hasat şenliği yaptı.

Şırnak İli Uludere ilçesinde geçen yıl Uludere Kaymakamlığı ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve yürütülen çilek bahçelerinde ilk hasat, ilkokul öğrencileri, öğretmen ve çiftçilerin katılımıyla yapıldı.

Uludere ilçesinde 2021 yılında kaymakamlık, Tarım ve Orman Bakanlığı destekli projeler hayata geçirildi. Projelerle birçok ailenin ekonomisine katkı sunuluyor.

Projelerden biri olan çilek bahçesinde öğrenci, öğretmen ve çiftçilerin katılımıyla ilk hasat yapıldı. Çilek Hasat Şenliğinde çocuklar bol bol çilek yedi.

Çilek bahçeleri sayesinde hem ilçe hem de aile ekonomisine katkı sağladığını dile getiren Uludere İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat İnan; "Geçen yıl Tarım ve Orman Bakanlığımız destekli 10 tane çilek bahçesi kurduk. Şu an 8 tanesinden verim almaya başladık. Haftalık 100-150 kilo verim alıyoruz marketlere ve çevrelere satışlar başladı. Hem ilçe ekonomimize hem de aile gelirimize katkı sağlamaktadır. Çocuklarımızın da çiftçiliği yerinde uygulamalı olarak görmesi için çocuklarımıza bahçelerimizi ve çiftliklerimizi gezdirdik" şeklinde konuştu.

uluderede-cilek-hasat-senligi-yapildi2.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.