Uludere’de Trafik Ve Otopark Sorununa Dikkat Çekildi

Uludere’de Trafik Ve Otopark Sorununa Dikkat Çekildi
HÜDA PAR Şırnak Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Üzen, Uludere ilçesinde giderek büyüyen trafik ve otopark sorununa dikkat çekerek çözüm çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Şırnak Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Üzen, Uludere çarşı merkezinin tek ana yol üzerine kurulmuş olmasının ve köylerden gelen vatandaşların aynı güzergâhı kullanmasının özellikle yoğun saatlerde ciddi trafik sıkışıklığına neden olduğunu belirtti.

Bu durumun hem esnafı hem vatandaşları hem de acil durum hizmetlerini olumsuz etkilediğini ifade eden Üzen, özellikle Uludere Devlet Hastanesi çevresinde zaman zaman trafik akışının tamamen durma noktasına geldiğini söyledi.

Ambulansların hastaneye giriş ve çıkışta zorlandığına dikkat çeken Üzen, bunun acil müdahale gereken hastalar için ciddi risk oluşturduğunu vurguladı.

“Bu mesele artık ertelenemez” diyen Üzen, çözüm için somut ve acil adımlar atılması gerektiğini belirtti.

HÜDA PAR’ın çözüm önerileri şu şekilde sıralandı:

Yeşilova’nın aşağısından başlayarak eski Kaymakamlık binası güzergâhından çıkan çevre yolunun bir an önce tamamlanarak trafiğe açılması

Cumhuriyet Ortaokulu ile Mehmet Paksoy Camii’nin ortak kullandığı alanın altına yeraltı otoparkı yapılması

Ekonomik ömrünü tamamlamış sağlık lojmanlarının yıkılarak yerine çok katlı otopark inşa edilmesi ve bir katının Devlet Hastanesi’ne tahsis edilmesi

Hastane karşısındaki kanalın üzerinin kapatılarak hastaneye özel otopark alanı oluşturulması

Bu projelerin hayata geçirilmesiyle hem çarşı merkezindeki trafik yoğunluğunun azalacağı hem de ambulans giriş-çıkışlarının rahatlayacağı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu meselenin siyasi değil, doğrudan Uludere’nin yaşam kalitesi, güvenliği ve geleceği ile ilgili bir konu olduğu vurgulandı.

HÜDA PAR Şırnak Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Üzen, yetkilileri acilen adım atmaya davet ederek şu ifadeleri kullandı:

“Uludere’nin büyümesini, gelişmesini ve nefes almasını istiyoruz. Bu memleketi seviyoruz. Ortak akılla hareket edilmesi gerektiğine inanıyoruz.”

2fcb647e-7a75-4bb7-8904-68e3ce7a60d8.jpg

51bb6953-742a-4a2b-8aed-924573201f32.jpg

a2364161-1920-4fdd-a2af-c69ab2c143f0.jpg

c72f07f6-3cb6-4087-bee6-9f67b1e530ee.jpg

Kaynak:Cemal KÜLTER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.