Usta Öğreticiler Meslek İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi

Usta Öğreticiler Meslek İçi Eğitim Programı Gerçekleştirildi

Vali Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Usta Öğretici Meslek İçi Eğitimi Programına katıldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, usta öğreticilerin dayanışma, bilgi ve tecrübe paylaşımı, mesleki motivasyonlarının artırılması, uygulamalara, çalışma ve faaliyetlere ilişkin güncel gelişmeler ile mevzuat düzenlemelerinden haberdar edilmesi amacıyla düzenlenen Usta Öğretici Meslek İçi Eğitimi Programına katıldı.

          Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Vali Pehlivan ile birlikte Şırnak Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. Mehmet Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, birim Müdürleri ve Usta Öğreticiler iştirak etti.

          Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşının okunmasıyla başlayan programda, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün çalışma ve faaliyetlerinin yer aldığı sinevizyon gösterimi ve Şırnak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün hazırladığı sunum izlendi.

          Programda bir konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan; usta öğreticilerin bir şekilde yaygın eğitim hayatını sürdürememiş vatandaşları alıp çok değişik konularda, başlıklarda, ilgi alanlarına göre eğitimler verdiklerini vurguladı.

          Vali Pehlivan, Hayat Boyu Öğrenme kapsamında sadece okullarda verilen eğitimle yetinilmemesi gerektiği, hayatın her aşamasında her anında öğrenilecek bir şeylerin olduğu gerçeğinin uygulamaya yansıtıldığını vurguladı. Hayat Boyu Öğrenme bünyesinde genel kurslar, meslek kursları, okuma yazma kursları gibi başlıklarda kurslar düzenlendiğini aktaran Vali Pehlivan, sporla ilgili bir kurssa gençlik ve spor teşkilatıyla, tarımla ilgiliyse tarım teşkilatıyla, üniversiteyle, yerel yönetimlerle, bununla birlikte sivil toplumla, iş dünyasıyla ve akla gelebilecek bütün kurumlarla iş birliği yapma imkanları olduğunu söyledi.

          Bütün kamu kurumlarının işbirliği ve koordinasyon içinde çalıştıklarını ifade eden Vali Pehlivan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında Mesleki Eğitim Merkezlerinin geliştirilmesi konusunda bir protokol imzalandığını ve bu merkezler sayesinde, ortaokul mezunları dahil olmak üzere bir şekilde eğitim öğretim hayatına devam edememiş vatandaşları eğitime tabi tutulmasına, meslek edindirilmesine ve onların istihdama teşvik edilmesinin hedeflendiğini aktardı.

          33 binin üzerinde vatandaşın açılan 2341 kurstan istifade ettiğini belirten Vali Pehlivan, Şırnak gibi geçmişteki sıkıntılardan sıyrılıp ayağa kalkıp emin adımlarla geleceğe ilerleme gayreti içinde olan bir kent için son derece önem arz ettiğini söyledi.

          İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir’in de konuşma yaptığı program, Şırnak Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Susin Gören tarafından Etkili İletişim konulu sunum, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mesut Erkan tarafından Kursların Açılmasında ve İşleyişinde Dikkat Edilmesi gereken hususlar ve Müdür Yardımcısı Arif Kadırga tarafından Yaygın Eğitim Otomasyon konulu sunum ile devam etti. Soru - cevap ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.