Uyuşturucu ve Kaçakçılık Operasyonlarında 60 Kişi Yakalandı

Uyuşturucu ve Kaçakçılık Operasyonlarında 60 Kişi Yakalandı

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonlarında 60 kişi gözaltına alındı.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamaya göre terörün finans kaynaklarından olan kaçakçılıkla mücadele kapsamında, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından 24-30 Ocak 2022 tarihleri arasında Şırnak İl merkezi ve ilçelerinde kaçakçılık ve uyuşturucuyla mücadele kapsamında çalışmalar gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmalar neticesinde; 5 adet uzun namlulu silah, 1 adet tabanca, 6 adet şarjör, 98 adet fişek, 58,11 gram eroin, 2,62 gram metamfetamin, 19.543 paket kaçak sigara, 1.020 paket elektronik sigara, 256 adet araç lastiği, 90 çift ayakkabı, 20 adet kol saati, 16 paket çay, 5 adet cep telefonu ele geçirildi. 1 adet Resmi Belgede Sahtecilik olayı tespit edildi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada operasyonlar kapsamında toplam 60 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem yapıldığı, şüphelilerden 2’sinin çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandığı belirtildi.

Ayrıca Kaçakçılık ve Asayiş ile ilgili olarak Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalar kapsamında 17 şüpheli Asayiş, 6 şüpheli Kaçakçılık, 2 şüpheli Resmi Belgede Sahtecilik ve 1 şüpheli Terör suçundan olmak üzere toplam 26 şüpheli yakalanarak yasal işlemler başlatıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.