VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’IN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’IN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Milli Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 82. yıldönümünde milletçe, rahmet ve saygıyla anıyoruz.

Meşakkatli mücadeleler vererek başardıklarıyla milli tarihimizde olduğu kadar dünya tarihinde de kalıcı izler bırakmış ve bu sayede milletimizin ve bütün dünyanın takdirini kazanmış üstün yetenekli bir komutan, saygın bir devlet adamı olan Atatürk’ün, elde ettiği büyük başarılarında vatanı ve milletine karşı duyduğu derin sevgi, sadakat ve milletinden aldığı destek çok önemli bir yer tutmaktadır.

Cumhuriyetimizin kuruluş sürecinde aziz Milletimiz, Gazi Mustafa Kemal önderliğinde, Kurtuluş Savaşı ile yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesinde doğrularak ayağa kalkmış, bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğini ilelebet yaşatma inancını, azim ve kararlılığını kazandığı büyük zaferle tüm dünyaya göstermiştir.

İstiklâl ve istikbâl odaklı bu büyük mücadelenin ardından en büyük eserim dediği Cumhuriyeti ilan eden Atatürk, "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” demiş ve bu konuda takip edilmesi gereken ilkeyi, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak hedefiyle çok çalışmak olarak belirlemiştir.

Her alanda kalkınma ve gelişme yolunda engelleri aşarak takdire şayan ilerlemeler kateden devletimiz ve milletimiz, birlik bütünlük içinde, Türkiye Cumhuriyeti'ni çok daha güçlü yarınlara ulaştıracaktır. Ebediyete irtihalinin 82. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla, saygı ve rahmetle anıyorum.(

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.