Vali Bilgin Şırnak’tan ayrıldı

Vali Bilgin Şırnak’tan ayrıldı

10 Ağustos’ta yayınlanan Valiler Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği görevine atana Şırnak Valisi Osman Bilgin Şırnak’tan ayrıldı.

10 Ağustos’ta yayınlanan Valiler Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanan Şırnak Valisi Osman Bilgin için valilik bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, İlçe Kaymakamları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Kurum Müdürleri ve Şırnaklı vatandaşlar katıldı.

Valilik bahçesinde bulunan herkes ile tek tek tokalaşan Vali Osman Bilgin helalik istedi. Vedalaşma sonrası konuşan Vali Osman Bilgin, Şırnak’ta yaşamanın ve Şırnaklı olmanın çok zor olduğunu söyledi.

1 yıl gibi kısa bir süre zarfında çok önemli işler yaptıklarını belirten Vali Osman Bilgin; “Şırnak’ta çok güzel işler başardık. Bunu ekip ile başardık. Şunu ne söyleyebilirim Şırnak’ta bu kısa sürede çok büyük işler yaptık. Hepimiz yaptık. Emeğimizi ortaya koyduk.çözülmeyecek sorunları çözdük. Özel idarede tarihi bir kavram oluşturduk. Özel idare binasının yapımı çok önemliydi. Onu çözdük. Özel idarede 10 yılda yapılacak işleri bir yılda yaptık. Yayla yollarından, tüm köy yollarına kadar. TPAO çok ayrı bir hava katacak buraya. TPAO’da şuan 500 kilometre yol yapılıyor. Jandarmamızın güvenlik yollarının tamamı yapılıyor. Çözülmeyecek hiçbir sorun bırakmadık. Hiçbir soruna bizim sorunumuz değil demedik. Her sorunu bizim sorunumuz kabul edip hep beraber sizler el attınız. Sağlıkta, eğitimde hep beraber çok güzel işler yaptık. Asla şundan vazgeçmeyin yaptığınız her iş hem bu dünyada hem öbür dünyada huzr getirecektir. Yapmadığınız her işte hem bu dünyada hem öbür dünyada huzursuzluk getirecektir. O nedenle mümkün olduğu sürece hem katkı vermeye, hem katkı üretmeye çalışın. Görevler makamlar, mevkiler çok önemli değil. Bazen hiç olmayacak noktalarda çok büyük işler yapabilirsiniz. Hepinize saygılarımı sunuyor, hakkımı helal ediyorum. Allah yardımcınız olsun. Şırnaklı gariban insanlar sizden hizmet bekliyor. Özellikle Şırnaklıları hiç ayırmayın. Şu şucudur. Bu bucudur diye ayırmayın. Şırnak’ta yaşamak çok zordur. Bunu söyleyeyim. Şırnaklı olmak zordur. Zor bir görev yeri burası ama vatandaşlarında kendi içlerinde zorlukları var. O nedenle vatandaşlar arasında adaleti en üst seviyede tutup adaletsizliği, ayrımcılığı da sıfıra getirmek gerekiyor. O nedenle memurların çalışması çok önemli. Biz geldiğimizde köylerin yolları yoktu. Biz tamamına BSK yollar yaptık. Ve burada da hiçbir ayrım yapmadık” dedi.

Vali Bilgin veda konuşmasından sonra Şırnak’tan ayrıldı.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.