Vali Bilgin: “Terörün Değil, Vatandaşın Faydalanacağı Ormanlar Yapmak İstiyoruz”

Vali Bilgin: “Terörün Değil, Vatandaşın Faydalanacağı Ormanlar Yapmak İstiyoruz”

Valilik ve Fıstık Üreticileri Birliği iş birliği ile Şırnak’ta Fıstık seferberliği başlatıldı. Şırnak Valisi Osman Bilgin; “Bizim söylediğimiz şu biz terörün değil vatandaşların faydalandığı ormanlar yapmak istiyoruz” dedi.


Valilik ve Fıstık üreticileri iş birliği ile fıstık seferberliği başlatıldı. İlk etapta 500 bin Fıstık fidesinin ekileceği Toptepe Köyü’nde Vali Osman Bilgin, Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Namdar, Vali Yardımcısı Mehmet Çelik, Tarım Orman Müdür vekili Altan Altan incelemelerde bulundu. Burada üretilen fıstık fidelerinin vatandaşlara ücretsiz verileceği belirtildi.

‘Terörün değil, Vatandaşın faydalanacağı ormanlar’ amacıyla başlatılan fıstık seferberliği kapsamında, Valilik ve Fıstık üreticileri iş birliği ile fideler başka ilden almak yerine hem kendi fide yetiştirilecek hem de yetiştirilen bu fıstık fideleri başvuran çiftçilere ücretsiz dağıtılacak.

Fıstık Fide ekim alanında incelemelerde bulunan Vali Osman Bilgin; “Bundan sonraki süreçte de inşallah Şırnak Fıstığı diyeceğiz. Bu dağları, taşları, orman arazilerini yine vatandaşlarımızın arazilerini Fıstık Üreticileri Birliğimiz ile birlikte yapacağımız çalışmalarla her noktayı fıstık ormanı haline getireceğiz. Valilik olarak biz üretmek isteyen herkese fıstık fidanı veriyoruz. Aynı zamanda da arazisini ekilebilir hale getiriyoruz. Bunun çalışmasını yapıyoruz. Şimdi özellikle terör Örgütünün propagandası, Şırnak ile ilgili her dönemde çıkıyor bu propagandalar. Ormanları kesiyorlar şeklinde. Bizim söylediğimiz şu biz terörün değil vatandaşların faydalandığı ormanlar yapmak istiyoruz. Terörün yararlandığı ormanlara hayır, vatandaşların faydalandığı ormanlara evet diyoruz. O yüzden Cudi’den Gabar’a, Besta’dan Namaz Dağı’na Kato’ya kadar her bölgede ne kadar fıstık ağacı dikebilirsek dikeceğiz. Vatandaşlarımızın başvurusu yeter. Vatandaşlarımız başvurularını yapsın. Biz gidip makine desteği, ekim, fide ve her türlü destekte yardımcı olalım. Gece gündüz 7 gün 24 saat esaslı çalışmaya vatandaşlarımız hazır olsunlar. Bizler hazırız. Biz şunu diyoruz vatandaşlarımızın, özellikle Kürt halkının burada yaşayan halkımızın faydalandığı ormanlara evet diyoruz. Dolayısıyla terör örgütünün propagandalarına hayır diyoruz. Bugün itibari ile ikizce ve Toptepe köylerinden başlayarak ilimiz ve ilçeleriyle birlikte her noktada gece gündüz bu faaliyeti yürüteceğiz. Bugün yaptığımız faaliyeti insanlar bugün anlamayabilirler ama aradan 4-5 yıl geçince dağlar, ormanlar fıstık ormanı haline gelince buradaki insanlarımız ekonomik gelir kazandıklarında geç kalanlar yapanlara imrenecek. Niye biz yapmadık? Diyecekler. Yarın geç olmasın bugün bizim olsun mantığıyla vatandaşlarımızı bu seferberliğe davet ediyorum. Sizlerden sadece emek istiyoruz. Şuanda bir milyonsa bir milyon, iki ise iki milyon fidan dikim kapasitemiz ve alt yapı çalışmamız var. Parasal olarak hiçbir sorunumuz yok. Her türlü desteğe hazırız. Fıstık dikilebilecek her alanı dikelim. Bir vatandaşımızın en az 50 dekar alan dikmesini istiyoruz. Çünkü Siirt ilimizde 50 dekar alandan vatandaşımız en az 1 milyon gelir elde ediyor. Çok büyük bir para bu aylık 70-80 bin TL ediyor. Buda Türkiye ortalamasının çok üstünde bir rakam. Bu yıl 50 bin dönüme yakın bir alan ekebilirsek gelecek yıl bu belki 250-300 bine katlanır sonrasında çarpan etkisi yaratırız” dedi.

Vali Bilgin, her çiftçiye bir ziraat mühendisi vereceklerinin de altını çizdi.

img-7358.JPGimg-7329.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.