Vali Cevdet Atay, Ahilik Haftası Kutlamalarına Katıldı

Vali Cevdet Atay, Ahilik Haftası Kutlamalarına Katıldı

Şırnak Valisi Cevdet Atay, Ahilik Haftası kapsamında valilik bahçesinde kutlanan "36'ıncı Ahilik Haftası" kutlama programına katıldı.

Şırnak Valiliği bahçesinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Programa, Şırnak Valisi Cevdet Atay, Şırnak Ticaret İl Müdürü Mehmet Emin Yıldırım, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Şırnak Esnaf Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu, Şırnak Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Cemal Yatman ve esnaflar katıldı.

Vali Atay, Ahi teşkilatını makamında ağırlarken, İlin Ahisi Cemal Yalıç’a kaftan giydirerek plaket verdi. Ayrıca ilin Kalfası Yahya Uçar ve İlin Çırağı Gökhan Polat’a plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Şırnak Valisi Cevdet Atay, "36'ıncı Ahilik Haftası" ile ilgili yaptığı değerlendirmede; “Ahilik teşkilatı temelde insanı ortaya koyan ve insan unsurunu ilgilendiren bir teşkilattır; Ahilik kültürünün olmazsa olmazı yüksek ticaret ahlakı ve ilkelerinin, günümüz esnaf ve sanatkârları arasında ilham kaynağı olması hepimizin temennisidir. Bu duygu ve düşüncelerle 36'ıncı Ahilik Haftası’nı kutluyor, Şırnak esnafımıza bol ve bereketli kazançlar temenni ediyorum.” ifadesinde bulundu.

ahilik-3.jpgahilik-2.jpg

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.