Vali Pehlivan Başkanlığında İl Pandemi Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Pehlivan Başkanlığında İl Pandemi Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Ali Hamza Pehlivan başkanlığında İl Pandemi Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

        Toplantıda koronavirüs ile mücadele süreci ve bu konuda geçen hafta Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye genelinde en az vaka sayısına sahip il olan Şırnak’ta kontrollü normalleşme sürecine ilişkin değerlendirmeler yapıldı, hazırlık çalışmaları gözden geçirildi.

           İl Sağlık Müdürlüğü tarafından koronavirüsle mücadelede Şırnak’ta yürütülen çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirilen toplantıda, ülke genelinde olduğu gibi Şırnak’ta da devam eden aşılama süreci, İl genelindeki vaka durumu, 1 Mart itibariyle yüz yüze eğitime başlatılması planlanan okullarda, okul servislerinde alınacak koronavirüs tedbirleri, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun alacağı kararlar ve belirleyeceği kriterler doğrultusunda kontrollü normalleşme sürecinde yürütülecek çalışmalar, sürdürülecek ve esnetilebilecek kısıtlamalar konuları ele alındı, değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu, muhtelif kararlar alındı.

          Vali Pehlivan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yardımcısı Faruk Doğru, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Mustafa Çobanoğlu, İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük ve İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener katıldı. Ayrıca Belediye Başkan V. İhsan Gören, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Kaymakamlar, kurum müdürleri ve meslek odaları temsilcileri de video konferans sistemi üzerinden toplantıya iştirak etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.