VALİ PEHLİVAN, GÜNEŞ ENERJİ SANTRAL İŞLETMESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ PEHLİVAN, GÜNEŞ ENERJİ SANTRAL İŞLETMESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Pehlivan, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ile birlikte geldiği santral hakkında şirket yetkililerinden bilgiler aldı.

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan; Kaizen Enerji A.Ş. - Yunus Madencilik - Er-bir Enerji Ltd. Şti. iş ortaklığı ile merkez Bahçelievler Mahallesi 501 ada 39 ve 48 nolu parseller üzerinde kurulmakta olan 2000 kWh 2 mw gücünde yenilenebilir enerji kaynağı Güneş Enerji Sistemi (GES) inşaat sahasını ziyaret etti.

Santrallerin “Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması”ndan (YEKDEM) istifade edilerek teşvik kapsamında yapıldığını belirten Kaizen Enerji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Halil Erkan, yıllık ortalama 3.500.000 kWh ile 4.000.000 kWh enerji üretimi planlanan santralin

tamamlanmasının ardından 1100 hanenin enerji ihtiyacına yetecek kadar enerji üretimi gerçekleştirileceğini söyledi.

Ayrıca Kaizen Enerji A.Ş. - Yunus Madencilik - Er-bir Enerji Ltd. Şti. ortaklığında Cizre ilçesinde 1,3 mw GES, Uludere ilçesine bağlı İnceler Köyü’nde ise 3,5 mw hidroelektrik yatırımlarına başlandığını, 20.000.000 kWh enerji üretimi planlanan ve %70 oranında tamamlanan bu üç yatırımın 2021 Haziran ayı itibariyle üretime başlayacağını ifade etti.

Vali Pehlivan, 2020 yılı içerisinde temeli atılan 50 milyon TL maliyetli bu yatırımları gerçekleştiren iş adamları İbrahim Halil Erkan, Çetin Şanlı ve Veli Birlik’i kutladı, hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.