VALİ PEHLİVAN, HİLAL BELDESİNDE YAPIMI DEVAM EDEN KÜLLİYEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

VALİ PEHLİVAN, HİLAL BELDESİNDE YAPIMI DEVAM EDEN KÜLLİYEDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Vali Ali Hamza Pehlivan, Uludere ilçesine bağlı Hilal Beldesinde yapımı devam eden İmam Hatip Külliyesinde incelemelerde bulundu.

23 bin metrekare alana kurulacak olan Külliye, 24 derslikli okul binası,150 kız ile 150 erkek olmak üzere 300 kişilik yurt, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, futbol sahasını içerisinde barındırıyor.

İnşaat alanını gezen Vali Pehlivan, projenin son durumu hakkında yüklenici firma ve kontrol ekibinden bilgiler alarak değerlendirmelerde bulundu.

Uludere'de yapılan İmam Hatip külliyesi projesinin son durumu hakkında bilgi veren Vali Pehlivan; “Yüklenici firmadan, kontrol ekibinden bilgiler aldık. 23 bin metrekare alana kurulu büyük bir kompleks oluyor. 24 derslikli okul binası, 150 kız 150 erkek olmak üzere 300 kişilik yurt, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, futbol sahası ve sosyal donatılarıyla burası gerçekten külliye şeklinde yapılan güzel bir okul olacak. Nitekim uygulama camii de bulunuyor. Şu anda temeller atıldı. Yaklaşık %20'lik fiziki gerçekleşme söz konusudur. İnşallah bu hızla devam ederse önümüzdeki eğitim öğretim sezonuna yetiştirmeyi düşünüyoruz’’ şeklinde konuştu.

Tesisin hem öğrencilere hem velilere hem de yöreye eğitim alanında çok önemli katkı sağlayacağını söyleyen Vali Pehlivan; ‘’Burası beldemizin tam ortasında bulunan çok değerli bir alandır. Bu yatırımların ilimizde hayata geçmesindeki desteklerinden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Milli Eğitim Bakanımıza ve Bakanlığımızın ilgili bütün kurum ve kuruluşlarına, ihale hizmetlerini gerçekleştiren Özel İdaremize, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve yüklenici firmaya da hem teşekkür ediyorum hem de başarılar diliyorum. İnşallah kazasız belasız inşaat tamamlanır ve zamanında da teslim edilir" dedi.

İncelemelerde Vali Pehlivan’a; 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral İdris Acartürk, 48. Piyade Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Büyük, Uludere Kaymakamı Ahmet Solmaz, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Yılmaz Demirelli, İl Tarım ve Orman Müdürü Selman Demirel, Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek, Uludere İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat İnan ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa İlter, MHP İl Başkan Yardımcıları Mahmut Turan ve Mehmet Şefa Bilir eşlik etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.