Vali Pehlivan, Mobil Sağlık Ekiplerinin Aşılama Çalışmalarına Nezaret Etti

Vali Pehlivan, Mobil Sağlık Ekiplerinin Aşılama Çalışmalarına Nezaret Etti

         Vali Ali Hamza Pehlivan, mobil sağlık ekiplerinin aşılama çalışmalarına nezaret etti, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek aşılarını yaptırmalarının hayati öneme haiz olduğunu belirtti.

         Koronavirüsle mücadelede en etkili yöntem olan aşılama çalışmaları sağlık birimlerinde ve Şırnak genelinde oluşturulan 30 noktada devam ederken 200’ün üzerinde yaklaşık 400 sağlık çalışanından oluşan mobil ekipler de ilçelere, beldelere, köylere, mezralara kadar cadde cadde, sokak sokak, ev ev dolaşarak aşılama çalışmalarına devam ediyor.

         Ali Gaffar Okan Caddesinde işyeri sahipleri ve vatandaşlarla hasbihalde bulunan Vali Pehlivan, koronavirüsle mücadelede hayati öneme sahip temizlik, maske, mesafe tedbirleriyle ilgili hatırlatmalarda bulundu, aşılama çalışmaları hakkında telkinlerde bulunarak aşı yaptırmayan vatandaşların bir an evvel aşılarını yaptırmalarını rica etti.
         Aşılama çalışmalarını takip eden basın mensuplarına konuşan Vali Pehlivan, “Ziyaretlerimizde esnaflarımıza aşılama konusunda hatırlatmalarda bulunduk. Bunun neticesinde bir saat içerisinde 50’nin üzerinde dükkan ziyaret ettik. 70 vatandaşımızın aşısını sağlık çalışanlarımızla birlikte gerçekleştirmiş olduk. Zaman zaman bu çalışmalara nezaret ediyoruz. Amacımız bir yandan aşılama konusunun ne kadar hayati öneme haiz olduğunu hatırlatmak, bir yandan da esnaflarımız ve vatandaşlarımız arasında aşılarını hala yaptırmayan varsa aşılarını yaptırmalarını sağlamaktır. Bugün de bu cadde üzerinde birçok ziyaret yaptık. Vatandaşlarımız sağ olsunlar, aşılarını yaptırdılar” ifadelerini kullandı.

         Koronavirüsle mücadele konusunun bütün dünyayı ilgilendiren bir konu olduğunu dile getiren Vali Pehlivan, aşının bulunması ve Türkiye’de de aşının hızlı bir şekilde tedarik edilip bütün illere ulaştırılmasıyla birlikte hummalı bir çalışmanın başladığını aktardı. Şırnak’ın da aşılama hareketine geçtiğini, hafta itibariyle yüzde 65’i yakalayarak turuncu kategoriden sarı kategoriye geçtiğini söyleyen Vali Pehlivan, mavi kategoriye geçebilmek için oranın en az yüzde 75 olması gerektiğini aktardı.

         Sağlık çalışanlarının sürekli sahada, 200’ün üzerinde mobil ekip ve 30’a yakın aşılama noktalarının var olduğunu açıklayan Vali Pehlivan; “Gece saat 12’lere kadar ekiplerimiz aşılama yapıyorlar. Vatandaşlarımızın mahallelerine, köylerine, mezralarına kadar, evlerine, bulundukları yerlere kadar ekiplerimiz gidiyor ve orada aşılarını yapıyor. Sağlık birimlerimizde de bir yandan aşılama çalışmaları devam ediyor. Bu şekilde devam edersek inanıyorum ki kısa süre içerisinde düşük riskli il kategorisi olan mavi kategoriye hep birlikte ulaşmış olacağız. Bu süreçte birçok ziyaretler yapmıştık. Pandemi kapsamında koronavirüsle mücadele çalışmalarını yakından takip ederek vatandaşlarımıza gitmiştik. Yüzlerce esnafımızı, binlerce vatandaşımızı ziyaret etmek suretiyle özellikle maske, mesafe, temizlik kurallarını hatırlatmıştık, hatırlatmaya da devam ediyoruz. Bir yandan aşılar yapılırken bir yandan da bu kurallara muhakkak uymak, tedbirli olmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Gençlerimizin aşılama konusunda biraz daha duyarlılık göstermesi gerekiyor”

         Şırnak’ta özellikle de 60-65 yaş üstü vatandaşlarda istenilen seviyelere hemen hemen ulaşıldığını aktaran Vali Pehlivan, Şırnak’ın çok genç bir nüfusa sahip olduğunu ve gençlerimizin aşılama konusunda biraz daha duyarlılık göstermesi gerektiğini belirtti.

         Vatandaşlara aşı olmanın önemini anlatan Vali Pehlivan; “Lütfen, ihmal etmeden, bir an evvel aşımızı yaptıralım. Genç kardeşlerimize özellikle sesleniyorum. ‘Yaşımız genç, daha zamanı var’ demeyelim. Bugünden tezi yok, ilk fırsatta aşılarımızı yaptıralım. Hastanelere baktığımızda yaş skalası çok değişken. Genç nüfus arasında da bu virüsten etkilenen, yoğun bakıma, can kaybına kadar giden süreçler yaşanabiliyor. Aşıları kısa sürede yaptırmak, sırası ve süresi geldiğinde 2. Doz ve iki doz sinovac aşısı olanların 3. Doz aşılarını yaptırmaları gerekiyor. İnşallah böylelikle toplumsal bağışıklığı sağlayabiliriz. Biliyorsunuz, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan kabinede okulların 6 Eylül’de açılması yönünde karar alındı ve bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyuyla paylaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığımız bünyesinde de okullarımızın hazırlanması konusunda hummalı bir çalışma devam ediyor. Biz de İl olarak okullarımızı hazırlıyoruz. Okulların zamanında açılabilmesi için aşının ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan kabine sonrasında İçişleri Bakanlığımızca paylaşılan genelgeye göre okullarımızda öğretmenlerimizden, toplu etkinliklerde de vatandaşlarımızdan artık PCR testi istenecek. Yine genelgeye göre uçak ve otobüsle seyahat edenlerden de PCR testi istenecek. Bunlara gerek kalmadan aşımızı yaptırırsak seyahatlerimizi daha rahat yapar, öğretmenler olarak okullarımıza daha rahat gideriz. Topyekûn bir duyarlılıkla bu süreç arzu ettiğimiz noktalara taşıyalım istiyoruz. Biraz önce esnaflarımızla konuştuğumuzda dükkanlarının bir daha kapanmamasını istediklerini belirttiler. Bunun için de aşıların yapılması gerekiyor. Bunu konuştuğumuzda birçok vatandaşımız duyarlılık gösterdi. Ben bu vesileyle aşı olmayanları bir kere daha bir an evvel aşılarını yaptırmaya davet ediyorum. Bu konuda duyarlılık gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Gece gündüz, gayretle, özveriyle çalışan bütün sağlık personelimize bu vesileyle bir kere daha teşekkürlerimi ve başarı dileklerimi iletiyor, basın mensuplarımıza da bu konudaki duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

         Vali Pehlivan’a İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük, Sağlık Bakanlığı Saha Koordinatörü Uzm. Dr. Onur Mahmutoğlu, Halk Sağlığı İl Başkanı Naci Uğur ve sağlık personelleri eşlik etti.

 

 

whatsapp-image-2021-08-22-at-204323-2.jpegwhatsapp-image-2021-08-22-at-204323-1.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.