Vali Pehlivan’dan Tekstilkent açıklaması

Vali Pehlivan’dan Tekstilkent açıklaması

Vali Ali Hamza Pehlivan Şırnak İl Özel İdaresi tarafından geliştirilen ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından desteklenen Silopi Tekstilkent ile ilgili açıklamada bulundu.

Vali Ali Hamza Pehlivan, Şırnak İl Özel İdaresi tarafından geliştirilen ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından desteklenmekte olup inşaatına başlanan Silopi Tekstilkent ve Şırnak’taki tekstil sektörünün gelişimi ile istihdam verileriyle ilgili olarak basına açıklamalarda bulundu.

 Hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin yenilikçi ve katma değerli üretim anlayışıyla teknik ve kurumsal altyapısının geliştirilmesi, bölgeye istihdam oluşturması, yoğun ve büyük ölçekli yatırımların çekilmesi yoluyla ekonomiye katkı sağlayacağını söyleyen Vali Pehlivan; “Tekstil kent, 28.811 m2 büyüklüğündeki arazi üzerine kurulmaktadır. 10, 5 milyon TL bütçeli proje kapsamında 9.000 m2’lik toplam kapalı alana sahip, toplam 2000 kişilik istihdam hedefi olan, her biri 1.500 m2 büyüklüğünde 6 adet atölye yapılacaktır. Projenin inşaat çalışmaları başlamış olup yıl sonuna kadar tamamlanması hedefliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.