Vali Pehlivan’ın katılımıyla koronavirüs denetimi

Vali Pehlivan’ın katılımıyla koronavirüs denetimi

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında, Şırnak merkezde alınan tedbirleri denetledi.

Kent merkezi Aydınlıkevler Mahallesinde bulunan Gazi Caddesine gelen Vali Pehlivan, market, Lokanta, Eczane ve camilerde alınan Kovid-19 tedbirlerini inceledi.

Esnaftan iş yerlerinde uyguladıkları Kovid-19 tedbirlerine ilişkin bilgi alan Vali Pehlivan, temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına uyulması konusunda uyarılarda bulundu.

Vali Pehlivan maske kurallarına uyan çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Polis, jandarma, zabıta, tarım ve orman ile sağlık müdürlüğü ekipleri de vatandaşların maske ve fiziki mesafe kurallarına uyup uymadıklarını kontrol etti.

Vali Ali Hamza Pehlivan denetim sonrası yaptığı açıklamada; “Pandemi ile mücadele sürecinde kontrollü sosyal hayat aşamasında ekiplerimizle birlikte ilimiz merkezinde ve ilçelerimizde yoğun denetimlerimiz devam ediyor. İçişleri bakanlığımız tarafından başlatılan ‘sağlık için hepimiz için’ sloganıyla başlatılmış olan yoğun denetim faaliyetlerine devam ediyoruz. bütün ekiplerimiz sahada. Takip, denetim, kontrol, hatırlatma, rehberlik etme konularında yoğun bir çalışma ortaya koyuyoruz. Esnaflarımızı ziyaret ettik. İşletmelerimiz denetledik. Ortak kullanım alanlarında vatandaşlarımızla sohbet ettik. Cami ve luna parklarda denetim yaptık. Esnaflarımıza koronavirüs ile mücadele konusunda duyurulan, ilan edilen kurallara uymaları konusunda hatırlatmalarda bulunduk. Maske kullanımının ne kadar önemli olduğunu, sosyal mesafeyi muhafaza etmenin, temizlik kurallarına riayet etmenin ne kadar önemli olduğunu, hayati olduğunu anlattık. Toplu olarak bir arada bulunmamanın, taziye yapmamanın, nişan, düğün gibi toplu organizasyonların belirlenen kurallar çerçevesinde yapılması gerektiğini hatırlattık. Toplu yapılan denetimlerin dışında sürekli sahada olan 60 mobil ekibimiz var ve 150’ye yakında mobil ekiplerimizdeki personellimiz gruplar halinde sahadalar. Hergün sahadalar. Evde filyasyon takiplerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu mobil ekiplerimize kolluk birimlerimiz, zabıtalarımız, kamu görevlilerimiz, imamlarımız, öğretmenlerimiz, muhtarlarımız destek veriyor. Bu sürece onlarından dahil olmasını sağlıyoruz. Bütün ülkemizde olduğu gibi Şırnak ilimizde de topyekûn bir mücadele veriyoruz. Ülke genelinde sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başarılı neticeler elde edildi. İnşallah yereldeki gayretlerin devamında da okulların açılması planlanan 21 eylül hedefini de tutturacağız. Bu hedefi tutturabilmemiz için bütün vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin hassasiyet göstermesi gerekiyor. Yakında çocuklarımızı okullara gönderebilmemiz için kurallara sonuna kadar uygulamamız ve uygulatmamız gerekiyor” dedi.

Denetimde Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan’a İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Tarım ve Orman Müdür Vekili Hurşit Acar, Başhekim zm. Dr. Çağdaş Küçükerdoğan eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.