VALİLER, KÜRTÇE ŞARKILARLA HALAY ÇEKTİ

VALİLER, KÜRTÇE ŞARKILARLA HALAY ÇEKTİ

Şırnak'ta Uluslararası 14 Yaş Cudi Cup ve Gençlik Festivalinin 4’üncü gününde gece konserinde ‘Cizre Dengbej Evi’ sanatçıları sahne aldı.

Sanatçılar gece boyunca çaldıkları Kürtçe şarkılarla vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattılar.

Mersin’e atanan Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Valisi Osman Bilgin ve belediye Başkanı Mehmet Yarka çalınan Kürtçe şarkılarla halay çekti.

Şırnak, 9 ülkeden 81 sporcunun katıldığı Uluslararası Cudi Cup 14 yaş ve altı sporcuların yarıştığı, 'Tennis Europe Turnuvası'na ev sahipliği yapıyor.

Cudi Dağı eteklerinde Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde kurulan 4'ü açık, 2'si kapalı olmak üzere 6 kortta, 16 Mayıs’ta başlayan 22 Mayıs'ta sona erecek turnuvada gündüz tenis maçlarının yapıldığı kentte, gece ise gençlik festivali kapsamında 1 hafta boyunca pek çok sanatçının yer alacağı konserler veriliyor.

Uluslararası Cudi Cup Tenis Turnuvası ve Gençlik Festivali’nin 4’üncü gününde ‘Cizre Dengbej Evi’ sanatçıları sahne aldı. Dengbejler seslendirdikleri şarkı ve türkülerle alanda bulunan binlerce vatandaşa unutulmaz bir gece yaşattı.

Vatandaşlar bazen duygulu anlar yaşarken, bazen de çalınan şarkılar eşliğinde halay çekerek eğlendiler.

Dengbej konserine Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Rektör Mehmet Emin Erkan, Kırklareli Valisi iken Cumhurbaşkanı kararnamesi ile Şırnak’a atanan Vali Osman Bilgin, Vali Yardımcıları ve binlerce vatandaş katıldı.

Şırnak’a atanan ve dün itibari ile göreve başlayan Vali Osman Bilgin, göreve başladığı ilk gün Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan ve Ticaret Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş ile birlikte çalışan Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Dengbejlerin daveti üzerine sahneye çıkan Vali Pehlivan, repertuarlarına Karadeniz Türküleri de dahil etmiş olan Dengbej Grubuna bir süre eşlik etti.

Ardından Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan ve Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Dengbejlere plaket ve hediye takdim etti.

img-4791.JPGimg-4722.JPGimg-4777.JPG

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.