Valilikten Kritik Duyuru! Batman’da 5 Günlük Eylem Yasağı

Valilikten Kritik Duyuru! Batman’da 5 Günlük Eylem Yasağı

Batman Valiliği, 10 Haziran'dan itibaren geçerli olacak şekilde 5 gün boyunca kent genelinde açık alanlarda toplanma, yürüyüş ve basın açıklaması gibi eylemleri yasakladı.

Valilikten yapılan açıklamada, 10 Haziran saat 00.00'dan 14 Haziran saat 23.59'a kadar sürecek yasakların, milli birlik ve beraberliği zedeleyebilecek provokatif eylemleri engellemek amacıyla alındığı belirtildi.

Açıklamada, "Milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanması, cumhuriyetin temel nitelikleri ve devletin bölünmez bütünlüğünün korunması için bu karar alınmıştır. Hakkari Belediye Başkanı'nın görevden uzaklaştırılması ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik'in vekaleten görevlendirilmesiyle ilgili olarak yapılabilecek eylemler ve bu tür provokatif girişimlere karşı önlemler alınmıştır. Bu süreçte açık alanlarda toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri ve broşür dağıtma, afiş ve pankart asma gibi her türlü etkinlik yasaklanmıştır. Ayrıca, eylemlere katılmak amacıyla il dışından gelecek kişiler ve araçların Batman'a girişleri ve il içinden diğer illere çıkışları da yasak kapsamındadır," ifadelerine yer verildi.

Yasak, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11/A, B ve C maddeleri gereğince uygulanacak. Bu karar, olası yasadışı eylemlerin önüne geçmek ve kamu düzenini korumak amacıyla alındı.

Valilik, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için bu yasağa riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Kaynak:BÜLTEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.