Vatandaş Soruyor! Cumhuriyet Mahallesi Tapuları Neden Teslim Edilmiyor?

Vatandaş Soruyor! Cumhuriyet Mahallesi Tapuları Neden Teslim Edilmiyor?

2016 yılında yaşanan olaylar sonrasında büyük oranda yıkılan Şırnak’ta, TOKİ tarafından inşa edilen yeni konutlar hak sahiplerine dağıtıldı. Aradan geçen üç yılın ardından, Cumhuriyet Mahallesi sakinleri hala tapularını alamadı.

Şırnak’ta Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen 5 bin 676 konut, hak sahiplerine teslim edildi. Bahçelievler, Yeni Mahalle, Aydınlıkevler, Gazipaşa ve İsmetpaşa mahallelerindeki konut sahiplerine tapuları verildi. Ancak Cumhuriyet Mahallesi'nde durum farklı.

Cumhuriyet Mahallesi Sakinlerinin Tapu Bekleyişi Devam Ediyor

Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, tapularının neden hala kendilerine verilmediği konusunda merak içindeler. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden bir açıklama bekleyen mahalle sakinleri, tapu işlemlerinin hızlandırılmasını talep ediyor.

Tapu Sorununun Kaynağı Ne?

Cumhuriyet Mahallesi’nin tapularının neden verilmediğine dair resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak mahalle sakinleri, bürokratik engellerin bu süreci geciktirdiğine inanıyor. Tapu bekleyişi, mahallede huzursuzluk yaratmış durumda.

Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne seslenerek, tapu işlemlerinin hızlandırılmasını ve sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesini talep ediyorlar. Tapularını almak için sabırsızlanan mahalle sakinleri, yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istiyor.

Tapularını alamayan Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, bu durumun sosyal ve ekonomik olarak olumsuz etkilerini de yaşıyor. Tapu sahipliği olmayan evler, ekonomik değer kaybı yaşarken, sosyal huzursuzluk da artıyor. Mahalle sakinleri, tapularının verilmesi ile bu sorunların çözüme kavuşacağını umut ediyorlar.

Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, tapularının neden verilmediğine dair resmi bir açıklama ve çözüm bekliyor. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılacak bir açıklama ve atılacak adımlar, mahalledeki huzursuzluğu giderebilir.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.