Vekâletle Kurban Organizasyonu İl Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Vekâletle Kurban Organizasyonu İl Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Şırnak İl Müftülü tarafından Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda 2022 Yılı Vekâletle Kurban Organizasyonu İl Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.

2022 Yılı Diyanet İşleri Başkanlığı işe Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde gerçekleşecek olan “Vekâletle Kurban Organizasyonu İl Bilgilendirme" toplantısı, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantı okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Ardından İl Müftüsü Mehmet Taştan açış konuşması gerçekleştirdi.

Toplantı, Diyanet İşleri Başkanlığı Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanı Yunus Yüksel’in sunumuyla devam etti.

Başkan Yüksel; "Peygamberimiz (s.a.v.) hicretin ikinci yılından itibaren her sene iki tane kurban keserdi. Bunlardan birini kendisi için birini de ümmetinden kurban kesmeye güç yetiremeyenler için keserdi. Eğer önderimiz ve rehberimiz Allah Rasulü (s.a.v.) ise bizler başta olmak üzere onun örnekliğini hayata geçirmemiz gerekir." şeklinde konuştu.

Yüksel konuşmasının devamında şöyle konuştu: "Öte yandan Efendimiz (s.a.v.) Veda Haccında; büyük bir kısmını kendi mübarek elleriyle olmak üzere altmış üç kurban kesmiştir. Efendimiz'in (s.a.v.) çok zengin biri olmadığını vefat ettiğinde ardında bıraktığı terekesinden hepimiz iyi biliyoruz. Ancak Cenabıhakk'ın kendisine verdiği nimetlerin şükrünü eda etmek amacıyla bu kurbanları kesmiştir."

Toplantı İl Müftüsü Mehmet Taştan'ın çiçek takdimi ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.