Vekil İrmez; "Habur Sınır Kapısında Keyfi Muamele Yapılıyor"

Yeşil Sol Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez TBMM kürsüsünde yaptığı konuşmada Habur Sınır Kapısında keyfi işlem yapıldığını Sınır kapısının gerekçesiz bir şekilde gece saat 22:00'den sabah saatlerine kadar geçişe kapatıldığını iddia etti.

Türkiye-Irak arasında bulunan ve hafta içerisinde Zaho Valisi Guhdar Şexo'nun Şırnak Valisi Osman Bilgin'i ziyareti sırasında Habur gümrük Kapısı'nda ki sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaların başlatılacağı her iki ilin Vali'si tarafından açıklanmıştı. Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Habur Sınır Kapısında keyfi işlemler yapıldığını iddia ederek, "Türkiye'deki sınır kapıları arasında ticari anlamda en önemli kapılar arasında bulunan ve 10 milyar doların üzerinde bir ticaret hacmine sahip olan, Habur Sınır Kapısı'nda her gün başka bir problemle karşımıza çıkıyor.
Silopi'de, tır şoförleri de buna ilişkin sınır kapısından çok fazla şikayet alıyoruz. Irak Bölgesel Yönetimine alış-veriş yapmak ve ihtiyaçlarını gidermek için, yolculuk yapan yurttaşlarımız günlerce veyahut saatlerce keyfi bir biçimde 50 dereceye varan sıcaklıklarda güneşin altında kapı da bekletiliyor. Sınır kapısının gerekçesiz bir şekilde gece saat 22:00'den sabah saatlerine kadar geçişe kapatıldığı da tarafımıza gelen, bilgiler arasında. Fiziksel koşullar, maalesef yetersiz. Sınırlı sayıda tuvalet ve sosyal tesis söz konusu" dedi.


"SAĞLIK HİZMETİ YOK"


Türkiye'den Irak'a geçiş yapmak için Habur Sınır Kapısı'nın hemen yanında bulunan tır parkında, tır şoförlerinin sağlık hizmeti alamadığını ve ciddi sıkıntıların yaşandığını ifade eden irmez şöyle devam etti; "Özellikle buradan belirtmek istiyorum. Habur'a yakın vali sahası olarak bilinen tir parkındaki emekçi tır şoförlerinden tarafımıza ciddi şikayetler iletilmekte. Günde 2 binin üzerinde ağır vasıtanın giriş-çıkış yaptığı tır parkında her hangi bir sağlık hizmeti ya da birimi maalesef bulunmuyor. Ambulans veya başka bir sağlık aracı da yok. Kaza riskinin yüksek olduğu bu sahada, şoförler acilen tır parkına sağlık birimlerinin yerleştirilmesini istiyor. Geçen günlerde fenalaşan bir tır şoförü, ambulans beklerken bayılıyor ve durumu kötüleşiyor. Eğer vali sahasında, bir sağlık kabini ya da ambulans olmuş olsaydı böyle bir durum ile karşılaşılmamış olunurdu. Şoför arkadaşımızın durumunun nasıl olduğunu teyit edemedik. Ama bu tahlisiz örneklerin yaşanmaması için, acilen vali sahasında ve civar bölgelerde gerekli önlemlerin alınması ehemmiyet arz ediyor" şeklinde konuştu.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.