Vekil İrmez, Şırnak Belediyesi Çalışanlarının Verilmeyen Maaş Zammını Meclise Taşıdı!

Vekil İrmez, Şırnak Belediyesi Çalışanlarının Verilmeyen Maaş Zammını Meclise Taşıdı!

Şırnak HEDEP Milletvekili M.Zeki İrmez, Şırnak Belediyesinde çalışan personellerin hak arayışına destek olarak sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

Şırnak Milletvekili M.Zeki İrmez, TBMM'de yaptığı konuşmada Şırnak Belediyesi personellerinin 1 yıldır yapılmayan maaş zamlarını gündeme getirerek kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti. Artan enflasyon ve zamlara dikkat çeken İrmez, çalışanlara hakkının verilmesi gerektiğini belirtti.

Vekil İrmez, TBMM'de yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Şırnak merkezde Şırnak belediye çalışan personellerinin maaşlarına bir türlü zam yapılmıyor. Hem birinci 6 ayda hem ikinci 6 ayda hiçbir şekilde zam yapılmadı. Açlık sınırının 13 bin TL olduğu yoksulluk sınırının 43 bin TL olduğu bir dönemde enflasyonun yüzde 150 olduğu bir dönemde Şırnak belediyesinin işçiye emekçiye zam yapmaması kabul edilemez bir durumdur. ”dedi

Türkiye Büyük Millet Meclisi haftalık basın toplantısında konuşan Vekil İrmez, sözlerine şöyle devam etti: “Biliyorsunuz Türkiye hakikaten ciddi bir ekonomik kriz ile boğuşmakta. Bu ekonomik kriz halkın hemen hemen her yerine sirayet etmiş durumda. Ekonomik pahalılıktan dolayı ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır. Türkiye halkları ondan dolayı da AKP-MHP iktidarı maalesef bu ekonomik krizin faturasını emekçiye işçiye yüklemeye çalışıyor. Bunun en bariz örneklerinden bir tanesi de Şırnak’ta yaşamaktayız."

sirnak-belediyesi.jpg Şırnak Belediyesi Personellerinin Hak Arayışı

Şırnak belediyesinde çalışan personellerin bir yıldır maaşlarına zam yapılmadığını söyleyen Vekil İrmez, "Hem birinci 6 ayda hem de ikinci 6 ayda hiçbir şekilde zam yapılmadı. Açlık sınırının 13 bin TL olduğu yoksulluk sınırının 43 bin TL olduğu bir dönemde enflasyonun yüzde 150 olduğu bir dönemde Şırnak belediyesinin işçiye emekçiye zam yapmaması kabul edilemez bir durumdur. Bunu kesinlikle kabul etmediğimizi buradan belirtiyoruz. İşçiler, emekçiler ne kadar seslerini duyurmuş olsa da, yetkililerle görüşmüş olsa da, AKP’li belediye başkanı zam yapmamaktadır. En son işçiler yüksek hakem heyetine kadar başvurmuşlar, Yüksek hakem heyeti yüzde 40’lık bir zam oranı verilmesine ilişkin karar vermiş ama belediye başkanı personellere emekçiye hiçbir şekilde zam yapmayacağına ilişkin yüksek hakem heyetine karşı itirazda bulunmuş. Bunu tabiki kabul etmiyoruz. Şırnak’ta bulunan belediye işçileri personelleri emekçileri 13 bin 15 bin TL ile çalıştırılmaktadır. Şırnak’taki işçiler emekçiler bu ücreti neye harcayacaklar. Mutfağa mı harcasınlar? Öğrencilerin eğitim masraflarına mı harcayacaklar? Kirasına mı harcasınlar? Yol masraflarına mı harcasınlar? Hastane masraflarına mı harcasınlar? Hakikaten ciddi bir mağduriyet söz konusu elbette ’ki peşini bırakmayacağımızı buradan belirtiyoruz. Sonuna kadar işçinin emekçinin yanında olduğumuzu demokratik sosyal özlük ekonomik haklarını savunacağımızı milletvekilleri olarak buradan duyurduğumuzu belirtmek istiyoruz.” diye ifade etti.

İlgili Haberler

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.