YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI

YABAN HAYVANLARI İÇİN DOĞAYA YEM BIRAKILDI

Şırnak'ta, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yaban hayvanları için yaşam alanlarına yem bırakıldı.

Şırnak- Hakkari karayolu üzerinde bulunan Şenoba beldesinde etkili olan kar yağışı yaban hayvanları ve kuşların aç kalma tehlikesini de beraberinde getirdi. Bu durum karşısında hayvanlarının beslenmesi için geleneksel hale getirilen yemleme çalışması yapıldı.

Yapılan çalışma ile yaban hayvanlarının doğal ortamlarında beslenmeleri sağlanarak, yerleşim alanlarına inmeleri engellenmiş olacak. Yaban hayvanları için yemleme çalışmaları 3 ay boyunca belirli periyotlarla devam edecek.

         Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak Şubesi doğaya bırakılan yemlerin hayvanlar tarafından tüketilip, tüketilmediğini tespit etmek ve bölgede bulunan hayvan çeşitliliğini belirlemek amacıyla yemleme alanlarına foto kapanlarda kuruyor.

Kış mevsiminin başlamasıyla yemleme çalışmalarına başladıklarını belirten Doğa Koruma ve Milli Parklar Şırnak Şube Müdürü Orhan Kalay; “Şırnak DKMP İl Müdürlüğü olarak her seme olduğu gibi bu senede kış mevsiminin başlamasıyla beraber, marketlerden pazarlardan, kasaplardan bulabildiğimiz atık yemleri toplayıp, belirli bir program dahilinde 3 ay boyunca ilimiz genelindeki avlaklara yaban hayvanlarımız için bırakıyoruz. Yem bulmakta zorlanan, yiyecek bulmakta sıkıntı çeken yaban hayvanlarımız için kış boyunca bu çalışmayı devam ettiriyoruz. Amacımız aç kalan yaban hayvanlarımızın doğada yem bulmalarını sağlamak.  Yapmış olduğumuz yemleme çalışmalarına yaban hayvanları geliyor mu? Gelmiyor mu? Bu yemlerden faydalanıyorlar mı? Amacıyla foto kapanda yerleştiriyoruz yemlerin yanına. Amacımız yaban hayvanlarının bu yemlerimizi tüketip, tüketmediğini tespit etmek. Ayrıca foto kapan kurduğumuz bölge içerisinde ne tür yaban hayvanlarımız var. Bunların çeşitliliğini de öğrenmek” dedi.

57174306243d1f58d3fb27d6ee071d82.jpg05ec1771289ddc0aeeed903ab0552ec6.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.