Yaşlı Destek Programı için YADES 2024 Başvuruları Başladı!

Yaşlı Destek Programı için YADES 2024 Başvuruları Başladı!

Yaşlı nüfusun artış gösterdiği Türkiye'de, yaşlılara yönelik hizmetlerin çeşitlendirilerek artırılması önem arz ediyor.

Yaşlı nüfusun artış gösterdiği Türkiye'de, yaşlılara yönelik hizmetlerin çeşitlendirilerek artırılması önem arz ediyor. Bu bağlamda, Bakan Göktaş'ın yaptığı yazılı açıklamada, yaşlılara sunulan hizmetlerin geliştirilmesi amacıyla çalışmaların devam ettiği vurgulandı.

Aile Temelli Aktif ve Sağlıklı Yaşlanma: YADES Programı

Bakan Göktaş, aile temelli aktif ve sağlıklı yaşlanmayı destekleme politikalarını YADES programıyla sürdürdüklerini belirtti. Bu program çerçevesinde, yaşlılara sunulan hizmetlerin sadece kurum bakımı ile sınırlı kalmayıp koruyucu ve önleyici alternatif hizmet modellerinin de yaygınlaştırıldığına dikkat çekti.

YADES Kapsamında Ayrılan Ödenek

Göktaş'ın açıklamalarına göre, YADES programı için 2016 yılından bu yana genel bütçeden önemli bir ödenek ayrılmaktadır. Bu kaynak, yerel dinamikleri harekete geçirerek yaşlıların ev ortamında yaşamını sürdürmelerine ve sosyal hayata aktif olarak katılmalarına destek olmayı hedeflemektedir.

Topluma Hizmet ve Destek

65 yaş üstü vatandaşların korunması ve desteklenmesi amacıyla, yaşlılara bakım ve psikososyal destek sağlanması büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, 8 yılda toplamda 45 milyon TL finansman desteği sağlanmış ve 42 belediyede yürütülen 74 projeyle 87 bin 987 hanede 128 bin 691 yaşlıya ulaşılmıştır.

YADES 2024 Başvuruları

Bakanlık tarafından bu yıl için YADES programı için ayrılan ödenek miktarı 11 milyon 278 bin liradır. Yaşlıların korunması, desteklenmesi ve yaşamlarının kolaylaştırılması için belediyelerin hazırlayacağı yeni projelerin değerlendirileceği YADES 2024 başvuruları başlamıştır.

Proje Süreci ve Başvuru Tarihi

YADES 2024 kapsamında hazırlanacak projeler için belediyelerin, bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olarak valiliklere başvurması gerekmektedir. Proje teklifleri en geç 3 Haziran saat 17.00'ye kadar valiliklere teslim edilmelidir.

Yaşlı Destek Programı'na yönelik bu adımlar, yaşlıların ihtiyaçlarının karşılanması ve yaşamlarının kolaylaştırılması yolunda önemli bir adımı temsil etmektedir. Bu programların aktif bir şekilde hayata geçirilmesi, toplumun yaşlı bireylere sağladığı desteğin etkin bir biçimde artmasına olanak sağlayacaktır.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.