“Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” Etkinliği Gerçekleştirildi

“Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” Etkinliği Gerçekleştirildi

Şırnak'ta 'Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ mottosuyla başlatılan 7 - 13 Mayıs Trafik Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

         Trafik düzeni ve güvenliğinin artırılması, karayollarını kullananların kurallara uymaları yönündeki farkındalığının ve paydaş kurum ve kuruluşlarla iş birliği ve koordinasyon içerisinde trafik güvenliğine olan katkılarının artırılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü “Karayolu Trafik Güvenliği Günü”, takip eden hafta ise “Karayolu Trafik Haftası” olarak kutlanmakta.

         Vali Ali Hamza Pehlivan, vatandaşlarda trafik bilincinin oluşmasına, trafik konusunda oluşturulan farkındalıkla birlikte kazaların, can kayıplarının, maddi ve manevi hasarların önlenmesine dikkat çekmek için İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ mottosuyla başlatılan 7 - 13 Mayıs Trafik Haftası kapsamında düzenlenen etkinliğe katıldı.

         Şırnak Merkez Cumhuriyet Caddesinde düzenlenen etkinliğe Vali Pehlivan ile birlikte İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Şoförler Odası Başkanı Muhyittin Caner, kurum Müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, çocuklar, gençler ve vatandaşlar iştirak etti.

         Vali Pehlivan ve beraberindekiler, öğrencilerle birlikte yaya önceliğine dikkat çekmek için yaya geçidi üzerinden yürüdü. Vali Pehlivan, öğrencilere trafik konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında hatırlatmalarda bulundu.

         Trafiğin en önemli konulardan birisi olduğunu ve çeşitli nedenlerle trafik kazaları meydana geldiğine dikkat çeken Vali Pehlivan, bu kazaların değişik nedenleri olmakla birlikte en önemli sebeplerinden birisi kişisel hatalardan kaynaklanan yani kurallara uymamada kaynaklanan hatalar olduğunu vurguladı.

         Hedeflerinin trafik kazalarını en az yüzde 50 azaltmak olduğunu söyleyen Vali Pehlivan; “Trafik kazalarını, can kayıplarını, maddi hasarları azaltmak ve nihayetinde inşallah sıfır noktasına getirmek en büyük hedef” dedi.

         ‘Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik’ başlığı altında yaya yolunda seyir etmek, görünür olmak, trafik ışıklarına dikkat etmek, yaya geçidini kullanmak, yola odaklanmak gibi adımlar yer alıyor. Trafik haftası boyunca bu konuda sorumlu ekiplerle, sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla, gençlerle, çocuklarla birlikte etkinlikler yapılacağını söyleyen Vali Pehlivan, faaliyetlerin koordinasyonunu İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığının birlikte yerine getireceğini aktardı.

         Vatandaşlara trafik kurallarına uyması için çağrıda bulunan Vali Pehlivan, alınan bütün tedbirlerin vatandaşların trafikte çok daha güvenli seyir etmesini sağlamak için olduğunu belirtti.

         Konuşmaların ardından araçlarıyla gelen vatandaşlarla görüşen Vali Pehlivan, sürücülere yayalara öncelik tanınmasının, trafik kurallarına riayet etmenin, emniyet kemeri takmanın, araç kullanırken cep telefonu ile konuşmamanın, dikkatli ve tedbirli olmanın önemini hatırlattı, bilgilendirme broşürleri dağıttı, kurallara uyan tüm sürücülere teşekkür etti.

280180594-3304369159807437-2592535476646629763-n.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.