YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yayaların özellikle okul önleri ile yaya geçitlerinde geçiş üstünlüğü olduğunun hatırlatılması amacıyla önce yaya adı altında etkinlik düzenlendi.

Şırnak Valisi Osman Bilgin; “Bizim eğer yaya önceliğini ve trafikteki yayanın öncelikli olması ve trafik güvenliği konusunda eğer alttan eğitim alınmazsa maalesef sıkıntılar oluyor” dedi.

İçişleri Bakanlığınca, tüm illerde kavşak giriş ve çıkışları ile yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermeye dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması yapıldı.

Düzenlenen programda konuşan Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka; “Yaya denildiği zaman çocuklar önceliklidir, hassasiyeti önemlidir bizim için. Avrupa da oturmuş bir sistem var. İnşallah buda ülkemizde de yavaş yavaş yaya önceliğine bizimde öncelik vermemiz gerekiyor. Şehrin özellikle geçiş noktalarında bu tür çizimler ile yayaların geçiş noktalarını belirlemek amacıyla cazibeli bir görünüm elde etmek için belediyemiz olarak bu tür çalışmaları yapıyoruz. Bunlar resimde kalmamalı, buna uyumda sağlamak bizlere düşüyor. Sevgili çocuklarımız başta sizler olmak üzere arkadaşlarınıza, büyüklerinize de anlatarak bunun önemli olduğunu söylemeniz gerekiyor. Bu konu bizim için çok önemli. Meydana gelen trafik kazalarında canlarımızı da verebiliyoruz” dedi.

AK Parti Şırnak Milletvekili Rızgin Birlik ise; Rızgin Birlik; “Bizim için öncelikli olan insandır. Önceliğimiz insan olduğu içinde, öncelik geçiş hakkı da insandır. Her bir çocuğumuz bizim için ayrı bir değerdir. Geçiş hakkının her zaman insanda sonra araçlarda olması lazım. Geçiş hakkı yayanındır buna da hepimizin saygı göstermesi gerekiyor. Bütün ülkeyi de bu sağduyuya davet ediyorum” dedi. 

EĞİTİM TEMELDEN ALINMALI

Yayalar Kırmızı Çizgimizdir etkinliğinde açıklama yapan Şırnak Valisi Osman Bilgin; “sayın mlletvekilimiz ve belediye başkanımız çok güzel değindiler. Yayalar bizim önceliğimizdir, yayalar bizim kırmızı çizgimizdir. Sayın bakanımız her alanda olduğu gibi, yaya önceliği ve trafikte trafik güvenliğinin sağlanmasında yaya önceliğinde de çok projeler ortaya koyuyor. Öncelik hayatın öncelik yayanın, yayalar kırmızı çizgimizdir, geçiş hakkı yayaların sloganlar ile bu konuya dikkat çekmek istiyoruz. Niye öğrenciler üzerinden gidiyoruz? Her projede biz en öndeyiz diyebilirsiniz. Bizim eğer yaya önceliğini ve trafikteki yayanın öncelikli olması ve trafik güvenliği konusunda eğer alttan eğitim alınmazsa maalesef sıkıntılar oluyor. Özellikle siz bunu öğrenerek gelecek nesillere aktaracaksınız ve Türkiye’de hem yaya önceliğini hem trafikte diğer kurallara uymanın önemini vurgulayacaksınız. Öğrenme ve öğretme artık sizlerin dönemi” dedi.

Düzenlenen etkinliği Vali Osman Bilgin, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak AK Parti Milletvekili Rizgin Birlik, İl Jandarma Komutanı Murat Bozkurt ve Şırnak İl Emniyet Müdür V. İbrahim Çıldır ve öğrenciler katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.