“Yayla Yaşamının İyileştirilmesi ve Hayvanlarımıza Can Suyu” Projesi Kabul Edildi

“Yayla Yaşamının İyileştirilmesi ve Hayvanlarımıza Can Suyu” Projesi Kabul Edildi

Beytüşşebap Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2021 yılı içerisinde GAP Bölge Kalkınma İdaresine sunulan “Yayla Yaşamının İyileştirilmesi ve Hayvanlarımıza Can Suyu” projesi kabul edildi.

Yaklaşık 2 milyon TL bütçeli “Yayla Yaşamının İyileştirilmesi ve Hayvanlarımıza Can Suyu” projeleri; başta Vali Ali Hamza Pehlivan ve GAP Bölge Kalkınma İdaresinin destekleriyle kabul edildi.

Beytüşşebap Kaymakamlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2021 yılı içerisinde GAP Bölge Kalkınma İdaresine sunulan ve toplam bütçeleri yaklaşık 2.000.000,00 TL olan 2 ayrı proje kabul edildi.

Bu Projelerden ” GAP ile Yayla Yaşamının İyileştirilmesi” projesi kapsamında 45 yetiştirici ile arıcı ailesine 1’er adet yaşam çadırı ile enerji ihtiyaçlarının karşılanması için de güneş enerjisi malzemelerinden oluşan takım ve  ”GAP ile Hayvanlarımıza Can Suyu” projesi kapsamında da özellikle hayvanların temiz içme suyuna ulaşmakta zorlandığı 45 ayrı yayla veya mezraya hayvan içme suyu sıvatı yapılacak.

Beytüşşebap’ta tarım ve hayvancılık alanında yıllardır destekleyen ve bu desteğini sürdüren GAP bölge Kalkınma İdaresi “GAP ile Yayla Yaşamının İyileştirilmesi” projesini % 70 ve “GAP ile Hayvanlarımıza Can Suyu” projesini de % 90 oranında hibe desteği vererek finanse etti.

Beytüşşebap Kaymakamlığı olarak projelerin eş finansman desteğini karşılayan Şırnak Valiliğine ve destekleri için GAP Bölge Kalkınma İdaresine teşekkür ettiğini belirten Kaymakam Mehmet Rıdvan Doğan, 2022 yılında hayata geçirilmesi planlanan projelerin başvuruları ile ilgili sürecin devam etmekte olduğunu ve konu ile ilgili vatandaşlara bilgi verileceğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.