Yaz Kur’an Kursları Arasında Bilgi Yarışması Düzenlendi

Yaz Kur’an Kursları Arasında Bilgi Yarışması Düzenlendi

Şırnak İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Yaz Kur'an Kursları arası "Temel Dini Bilgiler Yarışması" düzenlendi.

Yaz Kur’an Kursları'nda eğitim gören öğrenciler arasında düzenlenen “Temel Dini Bilgiler Yarışması” Merkez Geylani Camiinde gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü İl Gençlik Koordinatörü Muhammed Tuncer'in yaptığı yarışmanın Jüri üyeliklerini İl Müftüsü Ahmet Dilek, İl Müftü Yardımcısı İbrahim Sancar ve Şube Müdürü Halil Kılınç yaptı.

Kız ve erkek öğrenciler olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen yarışma, Hafızlık Kursu öğrencilerinin Kur’an tilaveti ve İl Müftüsü Ahmet Dilek'in öğrencilere hitabının ardından başladı.

Müftü Dilek, öğrencilere; "Sevgili öğrenciler hepiniz kurslarımızda Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğrenmenin yanında çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiniz. Şimdi bu öğrendiklerinizin ödülünü almak için yarışacaksınız. Yaz Kur'an kursları çok önemlidir. Zira okulların tatile girmesinin hemen ardından kurslara gelerek zamanınızı ayırıyorsunuz. Dolayısıyla öğrendiklerimizi hayata geçirme konusunda önemli bir adım atıyorsunuz. Bu sonuç itibariyle bir yarışmadır. Bu masalara oturma cesaretinden dolayı şimdiden sizleri ve ailenizi tebrik ediyorum. Hepinize başarılar diliyorum. Sizleri yetiştiren hocalarınıza, bu organizasyonda emeği geçen bütün arkadaşlara ve desteklerini esirgemeyen Şırnak Belediyesine, Yeşilay Şırnak Şubesine teşekkür ediyorum." şeklinde hitap etti.

Yarışmada kız öğrencileri kategorisinde Emine Acar Kız Kur'an Kursu'ndan Rojda Sevim birinci olurken, Hz Ömer Camii Kız Kur'an Kursu'ndan Fatma Tatar ikinci ve Ulu Camii Kız Kur'an Kursu'ndan Aslınaz Aktaş üçüncülüğü elde etti.

Erkek öğrenciler kategorisinde Kumçatı İhlas Camii Yaz Kur'an Kursu'ndan Hasan Korkmaz birinci olurken, Belediye Camii Yaz Kur'an Kursu'ndan Ahmet Yıldız ikinci, Selimiye Cami Yaz Kur'an Kursu'dan Emir Uslu ise üçüncülüğü elde etti.

Yarışmanın Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrencilerden oluşan ilahi korusunun ilahilerini seslendirmesinin ardından jüri üyelerince dereceye giren öğrencilere, Şırnak Belediyesi, İl Müftülüğü ve Yeşilay tarafından verilen ödüller dağıtıldı.

yaz-kuran-kurslari-arasinda-bilgi-yarismasi-3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.