Yaz spor okullarından 20 bin öğrencinin yararlanması hedefleniyor

Yaz spor okullarından 20 bin öğrencinin yararlanması hedefleniyor

Şırnak'ta açılan yaz spor okullarında 20 bin öğrenciye hizmet verilmesi amaçlanıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kentte yaz okullarında 11 bin 850 kayıtla Türkiye ortalamasının üzerinde katılıma sahip olduklarını, 24 branşta kurs açtıklarını ve 138 antrenörle eğitim verdiklerini söyledi.

Yaz okullarında hedeflerinin 20 binin üzerinde katılımın sağlanması olduğunu kaydeden Ayar, "Bazı branşlarda binin üzerinde katılımcı var. Yaz okullarının yüzme branşında aylık ortalaması 4 binin üzerinde. Çok ciddi bir çalışmamız var. Bu da Türkiye ortalamasının üstünde bir sayıdır. Hiçbir gencimizi geri göndermiyoruz. Davet ediyoruz. Günde 4-5 seans yaptığımız branş var." diye konuştu.

Kurslar kapsamında yetenek taraması da yaptıklarını aktaran Ayar, amaçlarının Şırnak'tan iyi sporcular çıkarmak olduğunu belirtti.

Basketbol kursuna gelen Muhammed Eren Sancak (10), iyi bir basketbolcu olmak için kursa başladığını, bu konuda kendine güvendiğini dile getirdi.

Sancak, "Burada hem eğleniyorum hem de basketbol öğreniyorum. Çok mutluyum." değerlendirmesinde bulundu.

Sporu sevdiğini, bundan dolayı basketbol kursuna geldiğini dile getiren Helin Öğmen (9) ise boş zamanını sporla değerlendirdiğini, ileride iyi bir basketbolcu olmak istediğini kaydetti.

Yüzme kursuna devam eden Yusuf Çoban (12) da kurs sayesinde yüzme öğrendiğini aktardı.

20220720-2-54421553-79191576.jpg

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.