Yeni Evlenenlere Müjde! Aile Ve Gençlik Fonu Resmi Gazete’de Yayınlandı: İşte Başvuru Koşulları Ve Tarihi

Yeni Evlenenlere Müjde! Aile Ve Gençlik Fonu Resmi Gazete’de Yayınlandı: İşte Başvuru Koşulları Ve Tarihi

Aile ve Gençlik Fonu'na Başvuru İçin Gerekenler ve Başvuru Tarihi Hakkında Bilgi Alın! Resmi Gazetede yayınlanan Aile ve Gençlik fonu başvuruları 15 Şubat’ta başlıyor.

Aile ve Gençlik Fonu'na yönelik başvuru koşullarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, programdan evlilik yolunda adım atanların faydalanacağını duyurmuştu. Göktaş, evlenmeyi düşünen çiftlerin, programa başvurabilmek için Bakanlık tarafından sunulan evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmalarının ardından evlenmeleri ve ayrıca evlilik sonrası sağlanacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden de faydalanmayı kabul etmeleri gerektiğini belirtmişti.

BAŞVURULAR 15 ŞUBAT'TA BAŞLIYOR

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren fon, Türkiye'nin yeraltı kaynaklarından elde edilen gelirlerle desteklenecek. 15 Şubat'ta başlayacak başvuruları kabul edilen aile kurmak ve projelerini hayata geçirmek isteyen gençler, fondan yararlanabilecekler.

Yeni evleneceklere faizsiz kredi imkanı sunan Aile ve Gençlik Fonu'yla ilgili yönetmelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Fona başvurusu kabul edilen çiftlere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi imkanı sunulacak. Fondan yararlanmak isteyenler, Bakanlığa, evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanma taahhüdünde bulunacak. Yeni evlenecekleri yakından ilgilendiren Aile ve Gençlik Fonu'yla ilgili yönetmelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Fon için başvurusu kabul edilen çiftlere toplam 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi imkanı sağlanacak. Faizsiz kredi imkanından yararlanmak isteyen çiftler Bakanlığa, evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanma taahhüdü verecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.