Yeşil Sol Parti Seçim İrtibat Bürosuna Silahlı Saldırı

Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır kadın seçim bürosuna silahlı saldırı düzenlendiği iddia edildi. Diyarbakır milletvekili adayı Mehmet Emin Aktar ise saldırının hedefinin büro olmadığını açıkladı.

14 Mayıs seçimlerine 20 gün kala, muhalefete yönelik saldırılar artıyor. Akşam saatlerinde Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır Yenişehir İlçesi’ndeki seçim bürosuna silahlı saldırı düzenlendiği iddia edildi. Diyarbakır milletvekili adayı Mehmet Emin Aktar ise saldırının hedefinin büro olmadığını açıkladı.

HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülistan Atasoy, Yeşil Sol Parti’nin Şehitlik semtindeki Kadın Seçim bürosuna silahlı saldırı yapıldığını söyledi.Saldırı anında büroda kimsenin olmadığını dile getiren Atasoy, şöyle konuştu: “Saldırı içerde kimse yokken yapıldı. Direkt seçim büromuz hedef alındı. Şu an avukat arkadaşlarımız olay yerinde polisle birlikte inceleme yapıyor.Kaos ve korku yaratmak istiyorlar. Eski senaryoları tekrarlatmak istiyorlar. Bireysel değil, organize bir olay.”'

SALDIRI DEĞİL, ADLİ BİR OLAY'

İlerleyen saatlerde seçim bürosunun önünde açıklama yapan Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı Mehmet Emin Aktar ise olayın aktarıldığı gibi olmadığını açıkladı.Aktar şunları söyledi: "Saldırı haberi üzerine seçim büromuza geldik. Polis memurları burada gereken incelemeleri yaptı. İl emniyet müdürü de geldi buraya. Kamera görüntülerinden de yaptığımız incelemede, saldırının büromuza yapılmadığı, adli bir vakanın gerçekleştiği ve şahsın başka bir nedenle, büromuzun dışında ateş ettiği anlaşıldı."

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.