Yeşil Sol Parti'den TSK'nın Sınır Ötesi Operasyonlarına Tepki!

Yeşil Sol Parti'den TSK'nın Sınır Ötesi Operasyonlarına Tepki!

Türkiye ile Suriye sınırında yaşanan gerginlikler artarken Yeşil Sol Parti heyeti sınır ötesi operasyonlara tepki göstererek, operasyonların durdurulmasını istedi. Savaşla bir şeylerin çözülemeyeceğini barış yolları aranması gerektiği belirtildi.

1 Ekim'de Ankara'da İçişleri Bakanlığı önünde meydana gelen saldırı girişiminin ardından; MİT, TSK ve İçişleri Bakanlığı hem yurt içinde hem de sınır ötesinde operasyonlara başladı. Yeşil Sol Parti ise bir açıklama yayınlayarak operasyonların durdurulmasını istedi.

"SAVAŞIN HER ZAMAN KARŞISINDA OLACAĞIZ"

"Merkez Yürütme Kurulumuzun Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılara ilişkin açıklaması" başlığıyla yayınlanan metinde şu ifadeler yer aldı: " Türkiye'de Kürt sorununu barışçıl yollarla çözeceğine bombalı saldırılar düzenleyen bu anlayışı kabul etmiyoruz. Yeşil Sol Parti olarak bu rejime ve anlayışa karşı barış ve diyalog pozisyonumuzu korumakta ısrarcı olacağız. Savaşa karşı barış ve demokrasi mücadelemizden tüm saldırılara rağmen vazgeçmeyecek, savaşın her zaman karşısında olacağız.

MUHALEFETE DE TEPKİ GÖSTERDİLER

AK Parti iktidarının yakın dönemde yeniden Irak-Suriye tezkeresini Meclis'in onayına sunacağını hatırlatmak istiyoruz. Bu vesileyle muhalefete sesleniyoruz: Bu savaşın tezkeresine onay verdiğiniz her gün, bu savaş suçunun ortağı olacaksınız. Bunlara AK Parti talimat verse de buna destek veren bir muhalefet gerçekliğini tüm Türkiye kamuoyunun dikkatine sunuyoruz."

Kaynak:HaberMerkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.