Yeşil Sol Parti'nin Şırnak Mitingi

Yeşil Sol Parti Şırnak il örgütü, nevroz alanında partilerinin mitingi düzenlendi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimleri kapsamında Şırnak merkezde miting düzenledi. Kent merkezine 9 kilometre uzaklıkta bulunmasına rağmen miting alanına binlerce kişi aktı. Kitlenin büyük bölümünün yöresel kıyafetlerle mitinge katılması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Mitingde Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk ile Yeşil Sol Partisi Şırnak milletvekili adaylarının alana gelmesiyle coşku doruğa ulaştı. Binler, sahneden çalınan ezgiler eşliğinde halay çekti.

Resim

Mitingde konuşan HDP Milletvekili Nuran İmir, Botan halkının direnişine dikkat çekerek, "Bizler irademizi kimseye teslim etmeyeceğiz, bizler çocuklarımızın geleceğini hep birlikte belirleyeceğiz. Yeni yüzyılın geleceğini bizler belirleyeceğiz. 14 Mayısa Newroz ruhu ile sandık başına gideceğiz. Başarı bizimdir, başarı Botan’ındır” dedi.

Resim

Ardından konuşan adaylardan Bedirhan Osal, meydanda toplanan kalabalığa işaret ederek, “bizler 14 Mayıs'ta sandık başında giderek gereken cevabı vereceğiz. Bizler ev ev, sokak sokak 14 Mayıs'a akşamına kadar çalışacağız. 14 Mayıs'ta hep birlikte sandık başına giderek oyumuzu kullanacağız. Sandık sonuçları belli olana kadar halkımız sandıkları da terk etmeyeceğiz” diye belirtti.

Adaylardan Ayşegül Doğan, Yeşil Sol Parti'nin derdi dilimizdir, irademizdir, Bizlerin derdi, kişisel değil toplumsaldır. Bizler biliyoruz eğer ki Kürt sorunu çözülürse ülkede ki mevcut sorunlar da çözülecektir. Bizler bugün sizlerin dili ve kimliğiyiz. Bizler çözümüz. Bizler inşa eden gücüz. Bu yüzden 4 adayımızı da parlamentoya göndermemiz gerekir” diye konuştu.

Adaylardan Mehmet Zeki İrmez ise, hiçbir baskı karşısında özgürlük talebinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Ama halkımız buna karşı mücadelesini büyüttü. Bizler şuanda başarının eşiğindeyiz. Herkes bu bilinçle seçime yaklaşıp seçime katılmalı. Bizler halkımızla bu yüzyılı halkımızın başarı yüzyılı yapacağız" dedi.

Adaylardan Newroz Uysal da, bu alanda Cudi'nin şahitliğinde söylüyorum “Bizler mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu yüzyılda özgürce yaşamak için şu anda elimizde tarihi bir fırsat var, o ağacı altına vurduğumuz mühür, her şeyin kapısını açacaktır. Yeni oy kullanacak gençler, tek bir oyunuz bile boşa gitmemeli” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.