Yetkililerden Toz Taşımına Karşı Vatandaşlara Uyarı

Yetkililerden Toz Taşımına Karşı Vatandaşlara Uyarı

Şırnak'ta etkisi devam eden Mısır ve Suriye kaynaklı toz taşınımı konusunda yetkililerden uyarı geldi.

Şırnak'ta etkisini artıran toz bulutu nedeniyle kentin siluetini oluşturan Cudi ve Gabar Dağları neredeyse görünmez hale geldi.

Merkez Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinde etkisini artıran toz bulutu nedeniyle araç ve evlerin balkonları tozla kaplandı.

Zorunlu olunmadıkça dışarıya çıkılmaması uyarısında bulunan Şırnak Belediye Başkanlığı, uyarıda özellikle akciğer enfeksiyonları, astım, bronşit, KOAH vb. hastalıkları olan ve yaşlı ve çocukların daha dikkatli olmaları konusunda uyarı yaptı.

Şırnak Belediyesinden yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi: “İlimiz genelinde etkisini gösteren yoğun toz bulutu sebebiyle havadaki toz partiküllerinin dolaşımda olması, solunum yolu enfeksiyonlarına davetiye çıkarmaktadır. Bu nedenle özellikle akciğer enfeksiyonları, astım, bronşit, KOAH vb. hastalıklardan muzdarip vatandaşlarımız, bağışıklık sistemini baskılayıcı tedavi gören vatandaşlarımız, kanser hastalarımız, hamile vatandaşlarımız, yaşlılarımız ve çocuklarımız toz aşımından en fazla etkilenebilecek durumda olanlardır. Bu durumda olan vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça toz aşımı sonlanıncaya kadar dışarı çıkmamaları ve ikametlerinde kalmaları uygun olacaktır.

Dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlarımızın ise maske takarak dışarı çıkmaları gerekmektedir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.