Yüksekova-Van kara yoluna düşen kayalar ulaşımı aksattı

Yüksekova-Van kara yoluna düşen kayalar ulaşımı aksattı
Yüksekova-Van kara yolunda yürütülen yol genişletme çalışmaları sırasında dağdan indirilen kaya parçaları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı, onlarca araç yolda kaldı.

Edinilen bilgiye göre, Yüksekova-Van kara yolunun Yeni Tünel mevkisinde devam eden yol genişletme çalışmaları esnasında, yamaçlardan kontrollü olarak indirilen kaya parçaları yola döküldü.

20260718aw749518-2.jpg

Kaya kütleleri nedeniyle kara yolu çift yönlü olarak trafiğe kapandı ve bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen karayolları ekipleri, iş makineleriyle yolda temizlik çalışması başlattı. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu kaya parçalarının bir kısmı temizlenerek, yol aralıklarla ve kontrollü olarak yeniden trafiğe açıldı. Güvenli geçişlerin sağlanmasının ardından bölgedeki trafik akışı normale döndü.

20260718aw749518-3.jpg

20260718aw749518-5.jpg

20260718aw749518-6.jpg

20260718aw749518-0.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.