Yüksekova’da dağda günlerdir mahsur kalan koyunlar için ekipler seferber oldu

Yüksekova’da dağda günlerdir mahsur kalan koyunlar için ekipler seferber oldu
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dağda 2 gün mahsur kalan 7 koyun, AFAD, jandarma ve itfaiye ekiplerinin 5 saat süren çalışmasıyla kurtarıldı.

Yüksekova’ya bağlı Onbaşılar köyü Ağaçlı mezrasında 2 gün önce dağda 7 koyun mahsur kaldı. Köy sakinleri, geri dönmeyen koyunları aramaya başladı.

68727dfb974e1.jpg

Yaptıkları aramalarda koyunların tepelik alanda mahsur kaldığını fark eden köylüler, kendi imkanlarıyla kurtarmakta yetersiz kalınca durumu jandarma, AFAD ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Bölgeye sevk edilen ekipler, vakit kaybetmeden arama-kurtarma çalışmalarına başladı. Yaklaşık 5 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda dağın sarp yamacında mahsur kalan 7 koyun kurtarıldı.

68727df4204a4.jpg

Ekiplerin özverili çalışmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren köy sakini Caner Yemen, "İki gündür 7 koyunumuz kayıptı. En sonunda bulduğumuzda dağın tepesinde mahsur kalmışlardı. Biz de jandarma, AFAD ve itfaiye ekiplerine haber verdik. Sağ olsunlar hemen gelerek zorlu bir çalışma ile koyunları kurtardılar. Destek ve çalışmalarından dolayı hepsine teşekkür ediyoruz" dedi.

20250712aw495831-14-001.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.