Yüksekovalılar Müjde: Beklenen Haber Geldi: Eksikliği Hissedilen Kurum Açılıyor

Yüksekovalılar Müjde: Beklenen Haber Geldi: Eksikliği Hissedilen Kurum Açılıyor

Hakkari Yüksekova'da yıllardır eksikliği hissedilen ve vatandaşlar tarafından defalarca dile getirilen kurum sonunda açılıyor.

Hakkari'ye bağlı Yüksekova İlçesi, İpekyolu Caddesi'nde bulunan Düzler Apt altında yeni bir hizmete kavuşmaya hazırlanıyor. Pazartesi günü gerçekleşecek olan Yüksekova İkinci Noterliği'nin açılışı, ilçe sakinleri arasında büyük bir heyecan yaratıyor.

İlçede yaşayan vatandaşlar, ikinci noterliğin açılmasını memnuniyetle karşıladı. Artık noter işlemlerini daha rahat ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilecek olmaları, ilçe genelinde olumlu bir atmosfer oluşturdu. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü'nün 23 Aralık 2022 tarihli yazısında, Yüksekova ilçesindeki mevcut iş durumu göz önüne alınarak 21 Aralık 2022 tarihli Bakanlık oluru ile Yüksekova'da ikinci bir noterin kurulmasına karar verildiği daha önceden duyurulmuştu.

noter.png Yüksekova 2. Noter

İkinci noterliğin açılmasıyla birlikte, ilçe sakinleri noterlik işlemlerini daha konforlu bir şekilde gerçekleştirebilecekler. Bu yeni hizmet noktasının, evrak düzenlemelerinden vekaletnamelerin onaylanmasına kadar geniş bir hizmet yelpazesi sunması bekleniyor.

noter-1.png Yüksekova 2. Noter

Yüksekova İkinci Noterliği'nin açılışı Pazartesi günü, ilçe protokolü ve halkın katılımıyla gerçekleşecek. Yeni noterlik, Adalet Bakanlığı'nın kararı doğrultusunda ilçe sakinlerine daha hızlı ve etkin hizmet sunmayı amaçlamaktadır.

Kaynak:HaberMerkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.