Yurtdışına Çıkış Harç Ücreti Belli Oldu!

Yurtdışına Çıkış Harç Ücreti Belli Oldu!

Bugün saat 12.00’de vergi kanunları ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi Meclis Başkanlığı'na sunan Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, yeni yurtdışı harç ücretini açıkladı.

Vergide adalet ve etkinliği artırmayı amaçlayan vergi paketi taslağına çalışmalar tamamlandı. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına zam ve vergi düzenlemesi konusunda açıklama yaptı. AK Parti Grup Başkanı Güler, yurt dışı çıkış harcına ilişkin de alınan kararı duyurdu.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI 500 TL OLDU

Yurt dışı çıkış harcı 500 lira olacak. Asgari gelir vergisi teklifimizde yer almıyor.

YILLARA GÖRE ZAM TUTARLARI

Yurt dışı çıkış harcı 2024 yılı itibarıyla 150 TL olarak uygulanıyordu. Temmuz 2019 ile Şubat 2022 döneminde 50 TL olan çıkış harcı, Mart 2022'de 150 TL'ye yükseltilmişti.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI KİMLER MUAF?

Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunanlar, 7 yaşını doldurmamış olanlar, pasavan ve benzeri belgelerle çıkış yapanlar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine kimlik belgesiyle çıkış yapanlar ile yurt dışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatından yurt dışına çıkış harcı alınmaz.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.