1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor

1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün başlattığı "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" isimli sanatsal etkinlik ile Şırnak Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri öncülüğünde Şırnak’ta bulunan, projesi kapsamındaki...

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün başlattığı "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" isimli sanatsal etkinlik ile Şırnak Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri öncülüğünde Şırnak’ta bulunan, projesi kapsamındaki 7 meslek lisesinin gönüllü öğrencileri sanatsal etkinliklerle buluşturuluyor.

Şırnak Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından, okullarda eğitim gören öğrencilerin, kendi bölgelerindeki Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri tarafından ve öğretmenleri rehberliğinde sanatsal bilgi ve deneyim aktarılması boyutunda yapılacak iki aylık çevrim içi (online) etkinlik çalışmasıyla sanatsal üretim yapacak hâle getirilmeleri, ortaya çıkacak ürünlerin online platformlarda sergilenmesi, derecelendirilmesi ve ödüllendirilmesi amaçlanmakta.

 Bu kapsamada,  Müzik alanında 25, Görsel Sanatlar alanında ise 30 Meslek Lisesi öğrencisi projede yer alıyor. 

Proje, Şırnak Güzel Sanatlar Lisesi'nden resim ve müzik alanında birer öğretmen ve öğrenci rehberliğinde yürütülüyor. Yapılacak tüm resim etkinliklerinin konusunun serbest olduğu ve müzik ses icrası etkinlikleri konuları ise Türk Müziği, Halk Müziği veya Batı Müziği dallarının herhangi birinden seçilebileceği aktarıldı.

Dereceye Giren Öğrencilere Güzel Hediyeler Var

01 Mart- 30 Nisan tarihleri arasında online (çevirim içi) gerçekleşecek sanatsal etkinlikte meslek lisesi öğrencileri, seçtikleri sanat dalında birer ürün ortaya çıkaracaklar. Resim ve Müzik alanında birinci seçilen eserlerin sahibi öğrencilere birer Dizüstü Bilgisayar; İkinci ve Üçüncü seçilen öğrencilere Tablet hediye edilecektir. 

''1000 Meslek Lisesi Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor'' Projesiyle ilgili Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener önemli açıklamalarda bulundu.  Şener, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri öncülüğünde gerçekleşecek sanatsal etkinliklerle, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan okullardaki öğrencilerin kişisel gelişimlerini ve sosyal etkileşimleri açısından önemine değindi.

Şener; "Pandemi sürecinde okullardan uzak kalan öğrencilerin bu tür etkinliklerle okula olan aidiyet duygularının güçlendirilmesi, akademik ve sosyal başarılarının artırılması, sosyal becerilerinin ve kendilerine olan güven duygusunun geliştirilmesi, zamanlarını verimli geçirerek uygun olmayan ortamlarda bulunmalarının önlenmesi suretiyle zararlı maddeleri kullanmalarının engellenmesi gibi birçok hedef amaçlanmaktadır" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener son olarak çalışmalarda yer alan tüm yönetici, öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.