Cizre’de TEKNOFEST’te Dereceye Giren Öğrencilere Kaymakam Baycar’dan Ziyaret
Cizre Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, İlçe Millî Eğitim Müdürü Şahan İke ile birlikte Cizre Fen Lisesini ziyaret etti. TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında başarılı sonuçlar elde ederek dereceye giren öğrencilerle bir araya gelen Baycar, gençlerin hazırladığı yenilikçi projeleri yerinde inceledi.
Ziyaret sırasında öğrencilerden projelerin teknik özellikleri, geliştirilme aşamaları ve üretim süreçleri hakkında bilgi alan Kaymakam Baycar, gençlerin bilim, teknoloji ve inovasyon alanındaki çalışmalarını yakından takip etti.
Cizreli Gençlerin Teknoloji Projeleri Takdir Topladı
Öğrencilerin ortaya koyduğu projelerin ve bilimsel çalışmalara yönelik ilgilerinin önemine dikkat çeken Kaymakam Baycar, gençlerin araştırma, geliştirme ve üretme becerilerini kazanmalarının ülkenin geleceği açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında elde ettikleri başarılarla Cizre’nin gururu olan öğrencileri tek tek tebrik eden Baycar, projelerin hazırlanmasında öğrencilere rehberlik eden öğretmenlere de emeklerinden dolayı teşekkür etti. Baycar, öğrencilere başarılarının devamını diledi.
Cizre’de Bilim ve Teknoloji Çalışmalarına Destek
Cizre Fen Lisesinde gerçekleştirilen ziyaretin, öğrencilerin bilimsel ve teknolojik çalışmalara yönelik motivasyonuna katkı sunması hedefleniyor. Gençlerin yenilikçi fikirlerini projelere dönüştürmesi ve teknoloji alanında kendilerini geliştirmesi, geleceğin nitelikli insan kaynağının yetişmesi açısından önem taşıyor.
TEKNOFEST’te elde ettikleri derecelerle dikkat çeken Cizreli öğrenciler, geliştirdikleri projelerle bilim ve teknoloji alanındaki çalışmalarını sürdürürken öğretmenlerinin rehberliği ve aldıkları destekle yeni başarılara ulaşmayı hedefliyor.


Kaynak:Şırnak Haber 73

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.