5. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasının Tanıtımı Yapıldı

5. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasının Tanıtımı Yapıldı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde düzenlenen 5. GAP Yeşil İnovasyon proje yarışmasının tanıtımı Şırnak Üniversitesi 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminden Bekir Başkurt ve Ercan Şakir, Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi proje ekibinden Furkan Özkaya, Semra Doğan ve Ayşe Subaşı proje yarışmasının ayrıntılarıyla ilgili bilgiler verdi.

Öğrencilerin ilgi gösterdiği programda yarışma başvurularının 1 Şubat-30 Nisan 2022 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi.

Yarışma “Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği” ile “Sürdürülebilir Ekoloji ve Çevre” konularında düzenliyor.

GAP İdaresi tarafından organize edilen Harran Üniversitesi koordinatörlüğünde bu yıl beşincisi düzenlenecek olan GAP Yeşil İnovasyon projesi kapsamında GAP illerinden Şırnak, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa, Kilis ve Siirt’ten ortaokul, lise ve üniversite düzeyinde öğrenciler katılım sağlayacak.

Yarışmaya, GAP Bölgesinde yer alan ortaokul, lise ve üniversitelerden öğrenciler başvurular alınacak. Ön eleme süreci sonrasında, final sergisi ve jüri değerlendirmesi ile birinci olan projeler bilgisayar, ikinciler tablet ve üçüncüler akıllı saat ile ödüllendirilecek.

Ayrıca dereceye giren bütün projelerin danışman ve öğrencileri yurtiçi bilim kampına katılmaya hak kazanacak.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler http://www.gapgreen.org/ internet sitesinden başvurularını yapabilir.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.