5 İlde PKK’ya Karşı Büyük Operasyon! 20 Mağara ve Sığınak Yok Edildi

5 İlde PKK’ya Karşı Büyük Operasyon! 20 Mağara ve Sığınak Yok Edildi

Şırnak dahil 5 ilde PKK Terör örgütüne karşı ‘BOZDOĞAN-13’ Operasyonu başlatıldıç operasyonda 20 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlere karşı etkili bir operasyon gerçekleştirdi. 'Bozdoğan-13' operasyonları kapsamında 5 ilde harekete geçen güvenlik birimleri, 20 mağara, sığınak ve barınma alanını imha etti. Bu başarılı operasyon, terörle mücadelemizdeki kararlılığın bir göstergesi olarak ön plana çıkıyor.

Operasyonun detaylarına ilişkin yapılan açıklamalarda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü mensuplarının kırsal alanda kış aylarında eylem yapmak amacıyla kullandıkları mağara ve sığınaklarda bulunan silah, mühimmat ve patlayıcıların imha edildiğini belirtti. 'Bozdoğan-13' operasyonları sonucunda 5 ilde toplamda 20 mağara, sığınak ve barınma alanının etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Ele Geçirilen Malzemeler ve Silahlar

Operasyonlar neticesinde ele geçirilen malzemeler arasında C4 plastik patlayıcı, 155 mm TOP MÜHİMMATI, 105 mm HAVAN MÜHİMMATI, ANTİ-TANK mühimmatı, el yapımı patlayıcılar (EYP), RPG mühimmatı ve çok sayıda silah bulunmaktadır. Bu operasyonlar, teröristlerin kullanımına hazır durumda olan tehlikeli silah ve mühimmatların etkisiz hale getirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi. Şırnak, Bingöl, Bitlis, Erzurum ve Diyarbakır illerinde Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan 103 tim, 1.417 Jandarma personeli ile gerçekleştirildi. Operasyonlarda ayrıca J-SİHA ve ATAK helikopterlerinden de destek alındı.

Terörle Mücadelede Kararlılık

Terörle mücadelede gösterilen bu kararlılık, ülkemizin birlik ve beraberliğini korumak adına önemli bir adımdır. Güvenlik güçlerimizin sahadaki etkin ve hızlı müdahalesi, teröristlerin faaliyetlerini engellemekte ve halkımızın güvenliğini sağlamaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.