9 Kişinin Öldüğü Kavganın Baş Şüphelisi Firari Sanık, 10 Ay Sonra Yakalandı: İşte Detaylar

9 Kişinin Öldüğü Kavganın Baş Şüphelisi Firari Sanık, 10 Ay Sonra Yakalandı: İşte Detaylar

15 Haziran’da Diyarbakır’ın Bismil İlçesinde yaşanan ve 9 kişinin öldüğü arazi anlaşmazlığı kavgasının baş şüphelisi Behçet Taş 10 ay sonra düzenlenen operasyon ile yakalandı.

15 Haziran 2023 sabahı, Bismil ilçesi kırsal Serçeler Mahallesi'nde Alyamaç ve Taş aileleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Bu kavgada Orhan Taş, Serhat Taş, Halil Taş, Mehmet Can Taş, Mehmet Emin Alyamaç, Selim Alyamaç, Muhammed Alyamaç, Yunus Alyamaç ve Ömer Alyamaç hayatını kaybederken, Ahmet Alyamaç ve M.A. ise yaralandı. Olaya müdahale eden jandarma ekiplerine de ateş açıldı.

Baş Şüpheli Behçet Taş 10 Ay Sonra Yakalandı

Behçet Taş, olayın baş şüphelisi olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye dahil edildi. Ancak firari durumda olan Taş, 10 ay boyunca polis ve jandarma ekiplerinden kaçmayı başardı.

Operasyonla Yakalandı

Behçet Taş, Batman'da bulunduğu yerin ihbarı üzerine Diyarbakır ve Batman Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı. Saklandığı yerde bulunan Taş, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Behçet Taş Mahkemede

Behçet Taş, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Burada çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

kavgaa.jpg

kavgaaa.jpg

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.