AK Parti'den Batman, Siirt ve Şırnak'ta Başbuğ, Sağlar ve Ataklı hakkında suç duyurusu

AK Parti'den Batman, Siirt ve Şırnak'ta Başbuğ, Sağlar ve Ataklı hakkında suç duyurusu

BATMAN (AA) - Batman, Siirt ve Şırnak AK Parti İl teşkilatlarınca, eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ ile gazeteci Can Ataklı'nın...

BATMAN (AA) - Batman, Siirt ve Şırnak AK Parti İl teşkilatlarınca, eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ ile gazeteci Can Ataklı'nın darbe, CHP'li Fikri Sağlar'ın ise başörtüsü ile ilgili açıklamalarına ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.

AK Parti Batman İl Başkanı Akif Gür ve beraberdeki parti yönetim kurulu üyeleri, Başbuğ, Sağlar ve Ataklı hakkında, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçlamasıyla Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

İl Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hüseyin Borak, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, AK Parti teşkilatları olarak tüm Türkiye'de olduğu gibi Batman'da da söz konusu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin 81 vilayetindeki AK Parti teşkilatları olarak biz de yapılan bu saldırıları, demokrasinin kalbi milli iradeye, onun taşıyıcısı siyaset kurumuna ve nihayetinde bizatihi demokrasimize, partimize ve seçilmiş Cumhurbaşkanımıza yönelik bir saldırı olarak görüyor ve hukukun bize verdiği hakları kullanarak suç duyurusunda bulunmak suretiyle, milletimize ve tarihe karşı görevimizi yerine getirdiğimize inanıyoruz. Tüm diğer siyasi partileri de demokrasi karşıtı bu açıklamalara tepki vermeye davet ediyoruz."

- Siirt

AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç da Siirt Adliyesinde suç duyurusunda bulunduktan sonra teşkilat üyeleriyle birlikte parti binası önünde basın açıklaması yaptı.

Olğaç, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin doğrudan milletin ve onun temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin yönettiği bir istiklal mücadelesi sonunda kurulduğunu ifade etti.

Cumhuriyetin temelinde milli iradenin üstünlüğünün olduğunu vurgulayan Olğaç, "Milli irade düşmanlığı, kimi zaman darbeci, kimi zaman vesayetçi, kimi zaman marjinal akımların temsilcisi olarak karşımıza çıkmıştır." dedi.

- Şırnak

AK Parti Şırnak İl Başkanlığı üyeleri de Başbuğ, Sağlar ve Ataklı hakkında Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Daha sonra parti binası önünde toplanan üyeler adına açıklama yapan AK Parti Şırnak İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, diğer siyasi partileri de demokrasi karşıtı açıklamalara tepki vermeye davet ettiklerini aktardı.


AA

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.