AKADEMİK KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AKADEMİK KURUL TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Şırnak Üniversitesinde yeni eğitim yılına başlarken geçmiş dönemin muhasebesini yaparak gelecek dönemde yapılabileceklere dair akademik kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya Cumhurbaşkanı kararnamesiyle Üniversiteye Rektör olarak atanan Prof. Dr. Abdurrahim Alkış da katıldı.

15 Temmuz Kongre Merkezi’nde düzenlenen Eski Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan başkanlığında gerçekleştirilen akademik kurul toplantısı, Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Baz’ın sunum konuşmasıyla başladı. Ardından söz alan eski Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, 2017 yılından beri Şırnak Üniversitesi’ne hizmet ettiğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde en çok yükselen üniversite olduklarının altını çizen Prof. Dr. Erkan ; “söz konusu bu başarıda üniversitemize hizmet eden akademisyen ve idari personelin emeği çok büyüktür.  Şuan lisansüstü, lisans ve ön lisans olmak üzere 68 programımız açık bulunmaktadır. Öğrenci sayımız 5217’dir. Yaklaşık 5,5 yıldır çalıştığım Şırnak Üniversitesi’nde başta Rektör Yardımcıları ve Genel Sekreter olmak üzere Şırnak Üniversitesi için çalışan bütün akademik ve idari personele hakkımı helal ediyorum. Benden önce gelen rektörlerimizin bize devrettiği bayrağı her zaman daha ileriye götürmeye çalıştım. Sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühüyle yeni atanan Prof. Dr. Abdurrahim Alkış hocamızın bu bayrağı daha da ileriye götüreceğine inanıyorum ve kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derya Yücel ise geçmiş dönemde tespit edilen eksikliklerin tekrarlanmaması için ilgili birimlerle çalıştıklarını ve yeni kayıt dönemlerinde söz konusu eksikliklerin yaşanmamasına azami ölçüde dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Şimşek ise Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan’ın üniversitemizden ayrılmasından dolayı hüzünlü olduğunu, kendisiyle çalışmaktan onur duyduğunu belirtti.

Toplantının sonlarına doğru ise üniversite yeni Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Alkış toplantıya dahil oldu. Akademik kurul toplantısında ayrıca YÖK tarafından verilen “Mekanda Erişim” alanında üniversitemizin Engelsiz Üniversite ödülüne layık görülmesinden dolayı ilgili birim temsilcilerine Engelsiz Üniversite bayrağı ve teşekkür belgeleri takdim edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.