Akraba Evliliğinin En Çok Olduğu Şehir Açıklandı: İşte O İlimiz

Akraba Evliliğinin En Çok Olduğu Şehir Açıklandı: İşte O İlimiz

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılının evlilik istatistiklerini açıkladı, buna göre en çok akraba evliliği yapan iller belli oldu. İşte o iller ve detayları...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, akraba evliliklerinin en fazla olduğu il, yüzde 17,7 oranıyla Urfa olarak belirlendi. İşte TÜİK'in 2023 yılına ilişkin evlenme ve boşanma istatistiklerinden öne çıkan detaylar:

İstanbul Evlenme Rekorunu Kırdı

TÜİK'e göre, 2023 yılında Türkiye genelinde toplam 565 bin 435 çift evlenirken, en yüksek evlenme sayısı 106 bin 588 çiftle İstanbul'da gerçekleşti. İstanbul'u sırasıyla 37 bin 269 çiftle Ankara ve 30 bin 397 çiftle İzmir izledi.

evliliklk.jpg

Akraba Evliliklerinde Azalma Var

Geçen yıl yapılan evliliklerin yüzde 3,2'si akraba evliliği şeklinde gerçekleşti. Ancak bu oran, bir önceki yıla göre yüzde 0,6 azaldı. En fazla akraba evliliğinin Urfa'da olduğu görüldü.

Boşanmalar İstanbul'da Yoğunlaşıyor

Boşanmaların en fazla olduğu il İstanbul oldu. Geçen yıl İstanbul'da toplam 33 bin 297 çift boşandı. Bu rakamı sırasıyla 14 bin 345 çiftle Ankara ve 13 bin 639 çiftle İzmir takip etti. Ancak Bayburt, boşanma sayısının en az olduğu il olarak belirlendi. Bayburt'ta sadece 77 çift boşandı.

Kaynak:Mehmet DEMİRHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.