Altı Üniversite Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Altı Üniversite Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Şırnak Üniversitesi ile Bitlis Eren Üniversitesi, Muş Alparslan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi ve Batman Üniversitesi arasında ‘Merkezi Araştırma Laboratuvarları İş Birliği Protokolü’ imzalandı.

Muş Alparslan Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen protokolün imzaları Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir tarafından atıldı.

Altı üniversite arasında yapılan Merkezi Araştırma Laboratuvarları İş Birliği Protokolünde bu üniversiteler arasında yapılacak Araştırma-Geliştirme (AR-GE), bilimsel ve teknik çalışmalarda kullanılan analizlerin gerçekleştirilmesinde karşılıklı hizmet alımı ve ortak girişimler ile ilgili esas ve usuller yer alıyor. Protokol; bu altı üniversite tarafından yürütülen analizleri, araştırma-geliştirmeyi, bilimsel ve teknik çalışmalara ait bütün iş ve işlemleri kapsıyor.

Altı üniversite arasında yapılan iş birliği protokolünün bu üniversiteler arasında karşılıklı fayda esasına dayandığını belirten Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan; “6 üniversite arasında ‘Merkezi Araştırma Laboratuvarları İş Birliği Protokolü imzaladık. Protokole imza atan üniversiteler karşılıklı olarak birbirlerinden faydalanacaklar. Yapılan anlaşma ile üniversiteler kendi imkanları çerçevesinde gerçekleştiremedikleri test ve analizlerin yapılmasını birbirlerinden talep edebileceklerdir. Yani karşılıklı fayda esasına dayalı bir iş birliği anlaşması yaptık. Güç birliği daima başarıyı artıracaktır. Bu bir ekip çalışmasıdır. Protokolün taraflara çalışmalarında başarı getirmesini diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, 2024 yılının sonuna kadar geçerli olacak protokolün, talep olması durumunda aynı koşullarda uzatılabileceğini de söyledi.

sirnak-universitesi-ile-bes-universite-arasinda-is-birligi-protokolu-imzaladif.jpegsirnak-universitesi-ile-bes-universite-arasinda-is-birligi-protokolu-imzaladi.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.