Bakan Yerli Kaya Duyurdu! Şırnak Dahil 34 İlde Operasyon, 147 Gözaltı

Bakan Yerli Kaya Duyurdu! Şırnak Dahil 34 İlde Operasyon, 147 Gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet ve Jandarma tarafından Şırnak dahşl 34 ilde operasyon düzenlendiğini duyurdu. Düzenlenen operasyonlarda 147 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Jandarma tarafından 19, Emniyet tarafından 15 olmak üzere 34 ilde Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik düzenlenen “BOZDOĞAN-30” operasyonlarında 147 örgüt üyesi şüphelinin yakalandığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden jandarma ve Polisin operasyonlar düzenlediğini ifade etti.

Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca Adıyaman, Ağrı, Aydın, Burdur, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Kilis, Osmaniye, Rize, Siirt, Şırnak, Tekirdağ ve Van’da; Emniyet Müdürlüklerince İstanbul, Mersin, Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, Elazığ, İzmir, Kilis, Manisa, Mardin, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da operasyonlar düzenlendi.

Jandarma genel Komutanlığı tarafından 19 ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin, Sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları, Terör örgütüne üye olma ve Terör örgütüne yardım ve yataklık etme suçlarını işledikleri tespit edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 15 ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin, terör örgütünün “Basın Yapılanması” içerisinde faaliyet gösterme, Terör örgütüyle bağlantılı ve terör örgütü lehine yayın yapan haber sitelerinde faaliyet yürüterek propaganda içerikli program ve haberler yapma, Sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yapma ve

Terör örgütünün basın komitesi içerisinde faaliyet yürüterek, örgüte yönelik yayın yapan kanallarda muhabirlik yaptıkları tespit edildi.

Bazı şüphelilerin ise Nevruz etkinliklerine katılarak terör örgütünün propagandasını yaptıkları, 2022 yılı içerisinde Türkiye’ye illegal yollardan geçtikleri tespit edilerek yakalanan terör örgütü mensuplarına Türkiye’ye geçişleri sırasında yardım ettikleri, Geçmiş dönemlerde terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri ve Haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kayıtları bulundukları tespit edildi.

Yapılan operasyonlarda Çok sayıda ruhsatsız tabancaya, Çok sayıda Av tüfeğine, Plastik el bombası ve Çok sayıda dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu.

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.