Bakan Yerlikaya Duyurdu! Şırnak Dahil 6 İlde 89 Gözaltı

Bakan Yerlikaya Duyurdu! Şırnak Dahil 6 İlde 89 Gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şırnak dahil 6 ilde izinsiz gösteri yapan, güvenlik güçlerine taşla saldıranl 89 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

Van Büyükşehir Belediyesi için Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) aday olan ve yüzde 55 oyla seçilen Abdullah Zeydan'ın "memnu (yasaklı) haklarının geri alınması" üzerine, mazbata yüzde 27 oy alan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) adayı Abdulahat Arvas'a verildi. Bunun üzerine Şırnak dahil bir çok ilde sokak olayları yaşandı.

Yaşanan olaylar ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; “2 Nisan 2024 Salı günü izinsiz gösteri yürüyüşü yapan, Bölücü Terör Örgütüne yönelik övücü ve destekleyici slogan atan, güvenlik güçlerimize taşla saldıran ve uyarılara rağmen dağılmayıp mukavemet gösteren; Van'da 26, Hakkari Yüksekova'da 29, Hakkari Merkez'de 9, Siirt'te 4, Batman'da 5, Şırnak'ta 11 ve İzmir'de 6 olmak üzere toplam 89 şüpheli gözaltına alınmıştır. Güvenlik güçlerimiz ülkemizin huzur ve güvenliği için canla başla çalışmaya devam ediyor” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.