Başkan Adayı Yarka DEM Parti Hakkında Konuştu: “Bunlar Kopyacı, Vaatlerimi Alıyorlar Kopyala Yapıştır Yapıyorlar”

AK Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Mehmet Yarka, Sanat Sokağında bulunan seçim bürosunda halk buluşması gerçekleştirdi. Şırnaklıların yoğun katılım gösterdiği buluşma mitinge dönüştü.

AK Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Mehmet Yarka, seçime 1 gün kala seçim bürosunda halk buluşması gerçekleştirdi. Binlerce Şırnaklının katılım göstermesi sonucu yapılan halk buluşması mini mitinge dönüştü. Halk buluşması için toplanan binlerce Şırnaklıya hitap eden AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar meselenin sadece Mehmet Yarka’nın yarın ki seçimi kazanması yada kaybetmesi olmadığını meselenin Şırnak’ın geleceği olduğunu belirtti. Vekil Tatar, “yüzde 73 oy ile yarın Mehmet Yarka’yı başkan yapıyor muyuz? Mehmet Yarka’yı yüzde 73 oy ile kendimize hizmetkar kılıyor muyuz? Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Şırnak’ın içme suyu şimdiden hayırlı olsun. Benim en çok karşılaştığım Van yolu birde Bölge Hastanesi. Bölge Hastanesi, Van Yolu ya olacak ya olacak. Hayırlı olsun” dedi.

AK Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Mehmet Yarka, “Şırnak’a yeniden hizmet etmek için aday olduğunu ve Şırnak’a hizmet etmek dışında herhangi bir düşünceye sahip olanın Allah belasını versin. Kim olursa olsun. Sadece ama sadece hizmet için varız. Ben her konuşmam da diyorum. Hanım efendiler bir, gençler iki. Özellikle küçük çocuklarımız. Bizim tüm çalışmalarımız bunlar üzerine olacaktır. Şırnak’ın içme suyunun sıkıntısı var ama çok az. Bunu yaz aylarında ben bir belediye başkanı olarak görüyorum. Çözüm bizde. Sayın milletvekilimiz geçen akşam Sayın Tarım bakanımız ile görüştü. Müjdele dedi. O’da az önce sizlere müjdeledi” dedi.

Şırnak sokaklarının artık çamur deryası içerisinde olmayacağını ifade eden Başkan Yarka, “sizlere şu sözü veriyoruz. Sokaklarda çocuklarınızın ayağına çamur değmeyecek. Doğal gazda bu yıl yüzde 94 oranında. Allah nasip ederse yarın sandıktan vereceğiniz taktirden sonra yüzde 99,99 olacak. Son zamanlarda dar gelirli vatandaşlarımızın doğalgaz hatlarını yapıyoruz. Bunları hiçbir zaman için bir seçim vaadi olarak yapmadık. Biz ilk günden beri seçim siyaseti yapmıyoruz. Sadece ve sadece Şırnak’a güzel yerlere getirmek istiyoruz. Şırnak kalkınıyor. Şırnak’a istihdam geliyor. İstihdam da işsiz kardeşlerimize iş alanı açmak için çalışmalar yapıyoruz. Bunun dışında tekstil alanında olsun TPAO’da olsun çok güzel alımlar olacak. Allah nasip ederse Şırnak’ın önü açık. Sayın Cumhurbaşkanımız buraya gelmeden önce her zaman diyordu Şırnak uçacak. Sayın Cumhurbaşkanımız burada üç defa dedi. Şırnak uçacak, uçacak, uçacak. Vallahi de uçacak billahi de uçacak” dedi.

DEM Parti Milletvekilleri ve belediye başkan adaylarının Şırnak’ta keşfi yapılan petrol hakkında yaptıkları propagandayı eleştiren Başkan Yarka, “geçen gün bir arkadaşım dedi. DEM Parti’nin bazı milletvekilleri bir kahvehanede konuşma yapmış. Diyor ki, biz gelirsek petrol zaten bizim. AK Parti Milletvekili ve Belediye Başkanı propaganda yapıyor. Ya buna çocuklar bile gülüyor. İktidar partisinin belediyesi ve milletvekili olmasa hiç bir şey yapamazlar. Böyle bir şey var mı? Yıllarca burada belediye yönettiniz. Ne yaptınız? Diyorlar biz geldiğimizde su hattı içme suyu. Arkadaşlar bunlar tam kopyacı. Benim seçim vaatlerimi alıyorlar kopyala yapıştırıp millete anlatıyorlar ve Şırnak’ın 2009 yılında ki içme suyu hattını da yine Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakandı. O talimat verdi ve AK Parti döneminde su geldi. Şuanda ikinci su hattını da biz getiriyoruz. Onların dikili bir ağacı yok. Bizim şükürler olsun. Hep deriz ya, siyasette eseri olmayan, dikili ağacı olmayan konuşma hakkı yoktur. Bunların meydanlara çıkma hakkı da yok. Hangi yüzle iniyorsunuz meydanlara? Şırnak’a ne yatınız kötülükten başka? Çok kıymetli kardeşlerim, sağda solda bunların söylediklerini ciddiye almayın. Biz bu işi bilen insanlarız, biz bu işin ustasıyız, biz bu işin ehliyiz, biz bu işin sevdalısıyız” dedi.

433246051-7301593783242048-4561973263375894456-n.jpg

Oy verme işlemleri ve oy verme işlemleri bittikten sonra vatandaşları sağduyulu olmaya davet eden Başkan Yarka şöyle devam etti, “yarın sandıklar sayılıp kapanana kadar, sandıklarımıza sahip çıkmamız lazım. En güzel şekilde. Sokağı boş bırakmamız lazım ve kimse ile hırlaşmadan, zıplamadan. Sizin Mehmet Yarka’nın destekçileri aynı benim kadar hoşgörülü ve beyefendililiği gibi sizler de aynı görüntüyü sağlayın lütfen. Sandıklar açılsın, en yüksek oy ile seçilsek bile mütevaziliğimizden elden bırakmamak lazım. Silaha son. Silah atmayacağız. Siyah patlatmayacağız söz mü arkadaşlar? Burada sadece zılgıt atacağız, sadece türkü söyleyeceğiz. Bizim en büyük silahımız bu (zılgıtlar), benim istediğim silah bu” şeklinde konuştu.

433378017-732205638901576-2771786863166200708-n.jpg

Kaynak:Şilan BAHŞİŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.