Başkan Yarka’ya Tebrik Ziyaretleri Yapılırken, DEM Parti Seçimin İptali İçin Suç Duyurusunda Bulunacak

Başkan Yarka’ya Tebrik Ziyaretleri Yapılırken, DEM Parti Seçimin İptali İçin Suç Duyurusunda Bulunacak

31 Mart’ta gerçekleşen yerel seçimlerde Ak Parti Adayı Mehmet Yarka oyların yüzde 47,58’ini alarak tekrar başkan seçildi. Başkan Yarka’ya tebrik ziyaretleri yapılırken DEM Parti seçimin iptali için bugün suç duyurunda bulunmaya hazırlanıyor.

Şırnak’ta seçimler bitti, tartışmalar halen devam ediyor. 31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimlerde oyların yüzde 47,58’ini alarak tekrar Belediye Başkanı seçilen Ak Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Yarka’ya tebrik ziyaretleri başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar ile beraberindeki heyet, BBP Şırnak İl Başkanı Hacı Güneş ile İl Teşkilatı ve Şırnaklı bir çok kişi tekrar belediye başkanı seçilen Mehmet Yarka’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Yarka, bir yandan tebrikleri kabul ederken, bir yandan da Şırnak için yapacağı hizmetlerin ön çalışmasını yapıyor.

gkugzi6xyaetdnm.jpg

DEM PARTİ SUÇ DUYURSUNDA BULUNACAK

Seçimde oyların 41.04’ünü alan DEM Parti Adayı Turan Saltan ikinci oldu. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi(DEM Parti), geçersiz oyların tekrar sayılması, taşımalı oy ve seçimde şaibe olduğu iddiasıyla bugün Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

DEM Parti sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Dem Parti Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan, Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya ve Mardin Milletvekili George Aslan’ın katılımı ise suç duyurunda bulunulacağı açıklandı.

Açıklamanın devamın ise; “Tüm halkımızı iradesine sahip çıkmaya, seçimin iptali için başsavcılığa suç duyurusunda bulunmaya çağırıyoruz. Gelin hep beraber ‘Şırnak ayakta, hesap soracak” şiarıyla dilekçelerimizi verelim” denildi.

ef0d6cdd-0df7-4597-b498-15b63667fb71.jpg

ŞIRNAK’TA 15 GÜNLÜK ETKİNLİK YASAĞI BULUNUYOR

Şırnak Valiliği 3 Nisan’da yaptığı basın açıklamasında Valilik ve Kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar, resmi bayramlar, resmi anma günleri, spor faaliyetleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklerine göre yapacakları programlar, sendika ve siyasi partilerin tüzüklerine göre yapacakları kongreler hariç olmak üzere her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, kurum ve kuruluşların kendi binası dışında yapacakları basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, kitlesel cenaze merasimi ve mezarlık ziyareti, anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun temsili, gösteri vb, türdeki tüm eylem ve etkinliklerin 17 Nisan’a kadar yasaklandığını açıklamıştı.

15 günlük etkinlik yasağı bulunurken, DEM Partinin bugün yapacağı toplu suç duyurusu için izin alıp almadığı ise öğrenilemedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.